Izabrani članovi Savjeta Građanskog pokreta URA

Uloga Savjeta, kako se navodi, je da doprinese da URA ostvari cilj zbog kojeg je osnovana - sveobuhvatne političke promjene u Crnoj Gori kao uslov za prevazilaženje ekonomsko-socijalne krize i sveukupan razvoj naše zemlje
249 pregleda 15 komentar(a)
Aleksandar Đurišić, Foto: Arhiva Vijesti
Aleksandar Đurišić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.05.2015. 11:46h

Koordinacioni odbor građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA), na predlog predsjednika URA Žarka Rakčevića, izabrao je 16 članova Savjeta URA, kojeg, kako je saopšteno, čine dokazani stručnjaci u svojim oblastima.

Uloga Savjeta, kako se navodi, je da doprinese da URA ostvari cilj zbog kojeg je osnovana - sveobuhvatne političke promjene u Crnoj Gori kao uslov za prevazilaženje ekonomsko-socijalne krize i sveukupan razvoj naše zemlje.

Članovi Savjeta URA su advokat i nekadašnji visoki funkcioner DPS-a Aleksandar Đurišić, nekadašnji ministar vanjskih poslova Crne Gore i koordinator Pokreta za nezavisnost Branko Lukovac, profesor na PMF-u Miodrag Perović, profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i nekadašnji dekan tog fakulteta u dva mandata Marko Backović, režiser Branko Baletić, profesor na Filozofskom fakultetu UCG Milorad Simunović, profesorica na Pravnom fakultetu Maja Kostić - Mandić, akademski slikar Aldemar Ibrahimović, advokat Velija Murić.

Članovi Savjeta su i general avijacije u penziji Blagoje Grahovac, publicista Ranko Vuković, istoričar Vaselj Camaj, šahovski velemajstor Nebojša Nikčević, građevinski inženjer Šefik Nišić, ekonomista Slobodan Radulović i arhitekta Slobodan Bobo Mitrović.

"Savjet URA će tokom narednog mjeseca održati prvu sjednicu, nakon čega se očekuje njegovo dalje širenje", navodi se u saopštenju URA.

Bonus video: