Bečić: Đukanović bi mirno spavao da su mu svi opozicionari kao Damjanović

Bečić tvrdi da je konačno progovorio “jedan od inspiratora i nalogodavaca sramne kampanje koja je u susret Kongresu vođena protiv mene unutar SNP-a,” nakon, kako ističe, nakon osvajanja istorijskog izbornog rezultata u Glavnom gradu i dupliranja snage partije u odnosu na parlamentarne izbore
109 pregleda 37 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 30.05.2015. 16:12h

Premijer i lider DPS-a Milo Đukanović bi mirno spavao da su mu svi opozicionari u Crnoj Gori kao Aleksandar Damjanović, poručio je danas predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksandar Bečić.

Damjanović se bavi Demokratama “jer ugrožavamo njegove interese i što je vjerovatno važnije interese njegovih mentora”, navodi se u reagovanju.

Bečić tvrdi da je konačno progovorio “jedan od inspiratora i nalogodavaca sramne kampanje koja je u susret Kongresu vođena protiv mene unutar SNP-a,” nakon, kako ističe, osvajanja istorijskog izbornog rezultata u Glavnom gradu i dupliranja snage SNP-a u odnosu na parlamentarne izbore.

“Pošto su pale u vodu sve prognoze Damjanovića tokom kampanje za lokalne izbore da će rezultat izborne liste koju sam predvodio biti na nivou procjena (Svetozara) Marovića i Đukanovića, nastala je panika nakon izbora. Treba li se tek prisjećati kako je širio defetizam negativno komentarišući našu izbornu kampanju, koja je gle čuda od strane svih izvan SNP-a ocijenjena sa najvišim ocjenama”, navodi se u saopštenju.

Reagovaći na tvrdnju Dajmanovića da je partiji ostao dužan više od 100.000 eura za izbornu kampanju, Bečić je ocijenio da je sada građanima jasno ko je osim lidera SNP-a Srđe Milića širio priču o navodnim troškovima kampanje u Podgorici.

“Zamislite da najviši funkcioneri Partije umjesto da promovišu i valorizuju sjajan rezultat koji je ostvaren po ocjenama svih u Crnoj Gori, kreću nakon lokalnih izbora u susret tadašnjem Kongresu SNP-a da šire neistine šaptačkom, njima svojstvenom politikom”, kaže on.

Bečić tvrdi da je njegova kampanja “najeftinija izborna kampanja u istoriji SNP-a posmatrano u odnosu na veličinu i značaj izbora”.

Napomenuo je da je kampanju realizovao veliki tim mladih ljudi, a osmislio i rukovodio Boris Bogdanović bez bilo kakave nadoknade.

“Kampanje koju su predvodili Milić i Damjanović u prethodnim godinama vodile su agencije van Crne Gore, koštale su enormno više, a rezultati su bili poražavajući. Međutim, kada čovjek luta, treba mu pomoći”, ističe on.

Bečić napominje da će SNP na osnovu rezultata koji je ostvarila lista koju je predvodio 25. maja 2014. ukupno prihodovati oko 170.000 eura iz budžeta Podgorice.

“Tako da sam donio SNP-u samo korist i pozitivu u svim segmentima, i potpuno je jasno gdje stanuje istina, ko je radio u interesu SNP-a, ko je kome dužan, a ko su oni kojima je nedoslednost i lični interes motiv bavljenja politikom”, rekao je, dodavši da je je više puta konkretnim djelima pokazao da se politikom ne bavi iz interesa.

Bečić je kraju poručio da “građani lako prepoznaju ko su kvazi opozicionari i igrači režima svih ovih godina, a ko su oni koji ih bezinteresno zastupaju”.

Bonus video: