Delić: Hrapović može reći da mu partije dolaze i prolaze, a nešto drugo ostaje

96 pregleda 8 komentar(a)
Sabahudin Delić, Foto: Savo Prelević
Sabahudin Delić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.05.2015. 14:56h

Član Glavnog odbora SDP Sabahudin Delić reagovao je na navode funkcionera te partije Kenana Hrapovića da će Ivan Brajović nakon Kongresa koji će se održati 3. juna biti novi predsjednik SDP-a.

"Ne spuštaju se tenzije iznošenjem neistina na račun jednog kandidata, već afirmisanjem onoga koga podržavate. Naravno, ukoliko imate što da afirmišete, a nije vam samo cilj diskreditacije predsjednika Krivokapića. Neprimjereno je govoriti o 25 godina partije iz pozicije nekog ko je duže funkcioner nego član. Ja, koji sam član od osnivanja, mogu reći da „predsjednici dolaze i prolaze, a SDP ostaje”, dok drug Hrapović može reći da mu partije dolaze i prolaze, a nešto drugo ostaje", naveo je Delić.

Dodaje da od njegovih instrumenata, "koje pežorativno pominjete, niko nije imao štete za razliku od nečijih drugih aktivnosti".

"Ponavljanje “Ivan Brajović će biti novi predsjednik SDP-a” nije tender, pa će uspjeti ako ga ponovite dovoljno puta, za to je potrebna većina delegata. Jasno je da je preko 2/3 delegata podržava predsjednika Krivokapića, a Sabahudin Delić sa najboljim rezultatom iz Pljevalja u istoriji SDP će odslušati labudovu pjesmu politike koju Hrapović predstavlja", zaključio je Delić.

Bonus video: