Delić: Nevažne procjene doskorašnjih članova DPS-a na privremenom direktorskom radu u SDP-u

Prema njegovim riječima kada aludira na lošu politiku SDP-a, valjalo bi da se Hrapović prisjeti da je SDP na lokalnim izborima prije godinu dana ostvarila odličan izborni rezultat u najvećem broju opština
70 pregleda 6 komentar(a)
Sabahudin Delić, Foto: Savo Prelević
Sabahudin Delić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.05.2015. 09:44h

Ko će biti predsjednik SDP-a, odlučivaće delegati na Kongresu partije, pa su sasvim nevažne procjene na tu temu doskorašnjih članova DPS-a, na privremenom direktorskom radu u SDP-u, kazao je član Glavnog odbor SDP-a Sabahudin Delić.

“Ako je u prethodnom periodu bilo grešaka vrha SDP, kako navodi Kenan Hrapović, svakako da je jedna od njih bila i ne tako davno postavljanje na pozicije kadrova koji su prvo postajali funkcioneri, pa tek onda članovi partije”, istakao je Delić.

Prema njegovim riječima kada aludira na lošu politiku SDP-a, valjalo bi da se Hrapović prisjeti da je SDP na lokalnim izborima prije godinu dana ostvarila odličan izborni rezultat u najvećem broju opština.

“Interesantno, možda jedini izuzetak su Pljevlja gdje je koordinirao upravo Hrapović koja su sa tri, svedena na jednog odbornika”, ocijenio je Delić.

Delić je naglasio da kada je govorio o krizi u ekonomiji Crne Gore najmanje što se od Hrapovića moglo očekivati je da adresira odgovornost na Vladu, koja po Ustavu vodi ekonomsku politiku zemlje.

“Pa ako je vrh SDP-a grešan, da dodatno zagrebe po odgovornosti svojih mentora koji u ime SDP-a pokrivaju najvažnije ekonomske resore u Vladi. Kao “čovjeku od struke” Hrapoviću bi bolje bilo da se zamisli nad stanjem u zdravstvenom sistemu, problemima ogromnih deficita u zdravstvu, nestašicom ljekova i oborenim višemilionskim tenderima. Vjerujemo da građane više zanimaju njegove opservacije na tu temu od nekompetentnog političkog lobiranja”, zaključio je on.

Bonus video: