Džaković: Građani Budve imaju razlog za proteste

"Imamo razloge da izađemo i smijenimo režim koji je i došao sa ulice, ulicom! To moramo uraditi jer ne želimo da nam hapse predsjednike Opštine kao da je to normalna pojava tranzicije u našoj zemlji i da se preko toga podgorički biznismeni iz Vlade opravdavaju za zlo koje su nanijeli Opštini i Crnoj Gori", kazao je Džaković
171 pregleda 5 komentar(a)
Stevan Džaković, Foto: Vuk Lajović
Stevan Džaković, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.05.2015. 10:21h

Ako bi iko u Crnoj Gori imao razloga da izađe na proteste, imali bi građani Budve, koju izvršna vlast naziva Metropolom turizma, a koja je sve samo ne metropola turizma, ocijenio je predsjednik OO PzP Budva Stevan Džaković.

"Imamo razloge da izađemo i smijenimo režim koji je i došao sa ulice, ulicom! To moramo uraditi jer ne želimo da nam hapse predsjednike Opštine i da je to normalna pojava tranzicije u našoj zemlji i da se preko toga podgorički biznismeni iz Vlade opravdavaju za zlo koje su nanijeli Opštini i Crnoj Gori", kazao je Džaković.

Predsjednik budvanskog odbora je dodao da imaju razlog za proteste, jer ne žele da trpe bogaćenje pojedinaca na račun građana.

"Oni smišljaju kredite koje ne umiju da vrate, smišljaju najskuplju vodu na svijetu, najskuplje ''bulevare'' na svijetu, i najskuplji život prosječnog građanina na svijetu. Razlog je i taj jer su VDT Ivica Stanković, koji je izabran glasovima SNP-a, i pomoćnica Lidija Vukčević prepoznati kao zaštitnici organizovanog kriminala u Budvi, jer ne žele da se pismeno i ni na koji način izjasne po Krivičnoj prijavi za organizovani kriminal, koju smo predali za zgradu TQ Centra u Budvi još 2013 godine" dodao je Džaković.

Prema njegovim riječima oni na taj način dovode u sumnju svoju objektivnost i dobre namjere.

"Kada su uzeli izvršnu vlast prije 10 godina obećali su da će povratiti sjaj 80-tih Opštini koju su pretvorili u bolesnika na aparatima i u najzaduženiju Opštinu u zemlji a i u regionu, srazmjerno svojoj veličini. Milioni kvadrata zemlje prodato je privatnicima a sada optužuju građane da reketiraju Vladu. Čak ne ni državu nego Vladu. Time su priznali da je ta njihova na prevaru krađom uspostavljena Vlada i njen doživotni Predsjednik, vlasnik Crne Gore, a ne parlament", navodi predsjednik OO PzP Budva.

Džaković je kazao da Parlamentu treba vratiti ovlašćenja izmjenom Ustava, ona koja na paritetnom nivou imaju i lokalne skupštine.

"Ona ovlašćenja koja ima lokalna skupština i njen predsjednik kao izvršni organ, mora da ima i Vlada i republički parlament. Razlog je i što poslije tri godine lokalni javni emiter Javni servis radio i televizija Budva nemaju odgovornog urednika, i taj posao obavlja novi Direktor zakonito se miješajući u uređivačku politiku. Pored svega Savjet Javnog servisa to stanje aminuje i dozvoljava takvo činjenje, iako mi građani plaćamo njih, iako se primičemo izbornoj godini! Zbog svega navedenog i nemogućnosti da se izdejstvuje poštovanje zakona kao u civilizovanim zemljama – zato protesti jer amandmani više ne funkcionišu" zaključio je Džaković.

Bonus video: