Na prvom Kongresu Demokratske Crne Gore biće 608 delegata

214 pregleda 22 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 26.05.2015. 10:47h

Koordinacioni odbor Demokratske Crne Gore na svojoj Drugoj sjednici, jednoglasno je utvrdio sve akte u okviru unutarpartijske procedure, koja prethodi Prvom kongresu Demokrata, koji će se održati 31. maja u 12.00 časova u staroj zgradi Vlade, saopšteno je iz ove partije.

"Na Drugoj sjednici KO Demokrata, utvrđena je konačna lista od ukupno 608 delegata iz cijele Crne Gore, sa pravom odlučivanja na Prvom kongresu. Pored toga, utvrđen je i Predlog odluke o broju članova i načinu izbora Glavnog odbora Demokratske Crne Gore, prema kojoj će Koordinacioni odbor Demokrata predložiti Prvom kongresu jedinstvenu Listu od 124 kandidata za člana Glavnog odbora, ne računajući članove koji će po funkciji postati članovi GO Demokrata", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Dodaje se da je struktura kandidata za članove Glavnog odbora sljedeća: Od ukupno 124 (+4 po funkciji) kandidata 66 (52%) kandidata je mlađih od 30 godina, 38 (30%) iz reda žena, 35 studenata, 27 sa SSS, 8 sa višom, 4 doktora nauka, 4 magistra, dok je 50 kandidata sa visokom stručnom spremom, a takođe su utvrđene i liste kandidata za predsjednika i članove Statutarne komisije i Nadzornog odbora.

"Uzimajući u obzir da je na ovoj sjednici, pored ostalog, utvrđen i Predlog dnevnog reda i Predlog poslovnika o radu Prvog kongresa, te Predlog radnih tijela Prvog kongresa i njihovog sastava, može se konstatovati da su ispunjene sve pretpostavke za uspješno održavanje Prvog kongresa Demokratske Crne Gore, na kojem će, osim donošenja odluka čije je predloge Koordinacioni odbor utvrdio, biti potvrđene i sve odluke Osnivačke skupštine Demokrata", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Bonus video: