Mandić: Protesti jedini način da se stane na put podvalama, krađi, otimačini

"Demokratski front je saopštio da više nema čekanja, već da se mora krenuti u direktan razgovor sa građanima i oni nas u potpunosti podržavaju u našoj namjeri da protestima dođemo do onih prava koja već decenijama imaju i zemlje nekadašnjeg istočnog lagera'', kazao je Mandić
36 komentar(a)
DF tribina Konik, Foto: Demokratski front
DF tribina Konik, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 23.05.2015. 13:45h

Protesti su jedini način da se stane na put podvalama, krađi, otimačini, i svim nezakonitostima koje režim 20 godina koristi na izborima, rekao je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić na tribini Demokratskog fronta koja je odžana na Koniku u okviru kampanje za proteste.

Kako je saopšteno iz Demokratskog fronta na tribini je ocijenjeno da su vaninstitucionalni metodi djelovanja najefikasniji način da se dođe do željenog cilja "prelazne vlade koja će stvoriti uslove za održavanje prvih fer i demokratskih izbora.

"A da bi se došlo do prelazne vlade, Đukanovićeva vlada prethodno mora da podnese ostavku ili da bude smijenjena", saopšteno je na tribini.

Mandić je kazao da aktuelna vlast odbija svaku mogućnost da se u Crnoj Gori kroz dogovor dođe do normalnih izbornih uslova, već da "istrajava na zloupotrebama i brutalnoj krađi".

"Zato je opozicija obavezna da preduzme odlučne i hrabre korake kojima će zaštiti i svoje i dostojanstvo građana Crne Gore. Zato je Demokratski front saopštio da više nema čekanja, već da se mora krenuti u direktan razgovor sa građanima i oni nas u potpunosti podržavaju u našoj namjeri da protestima dođemo do onih prava koja već decenijama imaju i zemlje nekadašnjeg istočnog lagera'', kazao je Mandić.

Dodao je da su dobrodošle i druge opozicione stranke, odnosno svi oni u opoziciji koji smatraju da izbori koje raspisuje DPS nijesu regularni.

"Nama trebaju pouzdani saveznici, a oni koji misle da na ovoj temi rešavaju neka druga pitanja ili da ruše ideju protesta, neka ostanu kući i neka budu puki pomatrači. Vjerujem da onima iz opozicije koji žele promjene ne predstavlja nikakav napor da na vlastitim stranačkim organima donesu odluku o protestima i na taj način pokažu odlučnost i spremnost za partnerstvo sa DF-om u borbi da mijenjamo Crnu Goru", poručio je Mandić.

Poslanik DF-a i funkcioner PZP-a Branka Bošnjak istakla je da na proteste posebnu ulogu treba da imaju žene, koje su u bezbroj situacija pokazale veću hrabrost i odlučnost od muškaraca.

"Upravo će masovno prisustvo žena na protestima koje će organizovati DF biti siguran znak da će protesti uspjeti i da ćemo u našim zahtjevima istrajati do kraja. Njihova obaveza je da ohrabre, podstiču i inspirišu one malo plašljivije iz suprotnog pola, a koji navodno nekim drugim razlozima pravdaju vlastiti strah i pokušavaju se distancirati od protesta", rekla je Bošnjak.

Poslanik DF i funkcioner DNP Vladislav Bojović je kazao da su protesti jedina prava opcija koju u ovom vremenu ima opozicija ako želi da dođe do prelazne vlade i demokratskih izbora.

Bonus video: