Janketić: Mojkovac u rukama DPS-a nestaje kao urbana sredina

61 pregleda 13 komentar(a)
Marko Janketić, Foto: Demokratska Crna Gora
Marko Janketić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 22.05.2015. 09:11h

Član Koordinacionog odbora Demokratske Crne Gore Marko Janketić smatra da se Mojkovac u rukama DPS-a intezivno prazni i nestaje kao urbana sredina.

"Neko odlazi u inostranstvo, neko u Podgoricu ili Primorje, dok je Mojkovac sveden na mjeru prije Drugog svjetskog rata. Uprkos tome što je demografsko opadanje poprimilo porazne razmjere, donosioci odluka, partija na vlasti ubrzano raseljava građane Mojkovca", navodi se u saopštenju Janketića.

On navodi da su "spokojna industrijska, poljoprivredna i turistička sredina" i kulturni identitet Mojkovca uništeni devedesetih godina kroz privatizaciju.

"Lokalni donosioci odluka DPS kroz budžete forsiraju svoje zarade, misleći da je smisao politike da oni primaju plate, a ne da budu servis građana i da građanima stvaraju uslove da u Mojkovcu ostaju da žive i rade. Ovih dana u Mojkovcu aktuelno je sravnjivanje nekadašnjeg giganta crnogorske drvne industrije sa crnom zemljom.To polje na kom je nekada postojao drvni kombinat, do Drugog svjetskog rata zvalo se Crno Polje. Objekti i oprema fabrike prodati su u otpad. To je izgleda i vrh znanja misterioznih investitora."

On dodaje da kokalna vlast kroz DUP planira da pravi apartmansko naselje, koje bi bilo preveliko i za Podgoricu.

"Mojkovački donosioci odluka ovih dana rasuti su u kancelarijama po praznom Mojkovcu i čekaju da se usele u novu zgradu opštine koja se ne uklapa u arhitektonsko-ambijentalnu cjelinu centra grada. Nekada su Mojkovcu arhitektonski smisao i izgled grada davali čuveni arhitekti kao npr. Kana Radević", zaključuje se.

Bonus video: