Venderlih: Crna Gora može da računa na podršku Poljske

Krivokapić je naglasio da je Skupština Crne Gore osnažila svoje ustavne mehanizme i da kroz proces evro-atlantskih integracija pokazuje svoj puni kapacitet
0 komentar(a)
Venderlih, Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Venderlih, Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 20.05.2015. 14:35h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i potpredsjednik poljskog Sejma Jeržij Venderlih razgovarali su o odnosima Crne Gore i Poljske, sa fokusom na saradnju dvaju parlamenata.

Krivokapić i Venderlih saglasili su se da parlamenti imaju važnu ulogu za demokratski proces u društvu, posebno u mladim demokratijama.

Krivokapić je naglasio da je Skupština Crne Gore osnažila svoje ustavne mehanizme i da kroz proces evro-atlantskih integracija pokazuje svoj puni kapacitet.

“U društveno-političkim procesima kao štu su integracije za razvoj demokratije važna je podjela odgovornosti i međusobna kontrola grana vlasti”, istakao je predsjednik Krivokapić.

Venderlih je poručio da Crna Gora može računati na podršku Poljske, a posebno na razmjenu iskustava u integracionom procesu.

Radulović pohvalio primjer Poljske

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branko Radulović takođe je primio Venderliha. Dvojica potpredsjednika razgovarali su o političkoj, socio-ekonomskoj i bezbjednosnoj situaciji u Evropskoj uniji, Poljskoj i Crnoj Gori, kao i o politici proširenja EU i integracionim kapacitetima Crne Gore.

Radulović je pohvalio primjer dugogodišnjeg razvoja Poljske kroz izgradnju infrastrukture uz korišćenje domaće operative, model ekonomskog razvoja i želje da se uvrsti među razvijenim zemljama svijeta.

Bonus video: