DPS: Medojević zvuči farsično

"Ne postoje ti „medojevići“ koji mogu zaustaviti put Crne Gore ka tom cilju i ka punopravnom članstvu u NATO i EU", stoji u saopštenju
76 pregleda 20 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.05.2015. 17:03h

"Vječiti politički gubitnik i potrošeni stručnjak opšte prakse Nebojša Medojević odlučio je da konačno razotrkije svoj jedini cilj – što gore Crnoj Gori – to bolje njemu", poručuju iz DPS-a.

"Zaista farsično izgledaju saopštenja u kojima o „prljavom novcu“ govori čovjek koji je godinama bio na platnom spisku najozloglašenijeg balkanskog kriminalnog klana, kao kolumnista zemunske mafije. Još farsičnije zvuči kada „bjelosvjetske tajkune“ pominje Medojević, čovjek koga su rentirali kontroverzni srpski tajkuni i u čijim je predkabinetima čekao da primi apanažu za svoje „konsultantske“ usluge. Potpuno zaslijepljen mržnjom prema Crnoj Gori, Medojević je konačno razotkrio i da je njegovo navodno početno zalaganje za članstvo u NATO bila samo najobičnija prevara crnogorskih birača. Ne postoji dovoljno racionalno objašnjenje, a da ne uključuje medicinske stručnjake, za ovoliku količinu blaćenja sopstvene države i otvoreno zalaganje da Crna Gora nazaduje" piše u saopštenju DPS-a.

"Medojevićeva opsesija nekakvim „svjetskim zavjerama“ i „tajnim centrima moći“ ide dotle da se ne više ne libi ni da izvrijeđa najviše međunarodne zvaničnike, ambasadore i državnike. Sa Medojevićem kao jednim od lidera, Demokratski front nije imao čemu ni da se nada, osim raspadu koji im se događa. Ekipa koju predvodi opsesivni pljuvač sopstevene države nije Crnoj Gori nikad ni mogla donijeti ništa dobro."

Kako navode Medojević bi trebalo da zna da su investicije od vitalnog značaja za Crnu Goru, te da svaki pokušaj da se lažima, podmetanjima i stvaranjem vještačkih afera opstruira dolazak i rad investitora, predstavlja otvoreno zalaganje protiv nacionalnih interesa države i napora da se poboljša životni standard građana Crne Gore.

"Čista je laž i njegova teza o „logici da je svaki novac dobar i koristan i da za ekonomski rast i prosperitet nacije pravna država nije važna“. Upravo suprotno od toga – svi kapaciteti i napori kako državnih institucija, tako i DPS-a kao političkog lidera u Crnoj Gori, usmjereni su na dalju izgradnju pravne i pravedne države i to je najvažniji državni prioritet. Ti se rezultati prepoznaju i u Briselu i u Vašingtonu, samo ih Medojević iz Podgorice ne vidi, zaslijepljen svojim frustracijama političkog gubitnika."

Nepokolebljivi cilj DPS-a je dalje snažno unapređenje vladavine prava i pravedne države, u kojoj će i podrivanje nacionalnih interesa biti pravno sankcionisano.

"Ne postoje ti „medojevići“ koji mogu zaustaviti put Crne Gore ka tom cilju i ka punopravnom članstvu u NATO i EU", stoji u saopštenju.

Bonus video: