Konjević: O rezoluciji o Sutorini sačekati zvanično obavještenje

„Pitanje razgraničenja su nadležne komisije dvije države završile još prošle godine bez ikakvih problema i otvorili su interne procedure koje je Crna Gora krajem prošle godine završila i ovlastila resornog ministra da u ime države potpiše taj sporazum“, precizirao je Konjević
0 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.05.2015. 10:15h

Crna Gora poštuje susjede i sve što je definisano sporazumima i dogovorima sa njima, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Upitan da prokomentariše odluku Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine koji nije prihvatio rezoluciju o Sutorini, Konjević je rekao da treba sačekati zvaničnu odluku u uobičajenoj komunikaciji dvije države, odnosno preko Ministarstva vanjskih poslova.

„Ne bih posebno komentarisao odluku prije nego Crna Gora dobije, preko Ministarstva vanjskih poslova, takvu vrstu obavještenja o određenim procedurama koje su se sprovodile u institucijama Bosne i Hercegovine“, kazao je Konjević novinarima.

Prema njegovim riječima, Crna Gora drži do regionalne saradnje, poštuje susjede i poštovaće sve ono što je definisano sporazumima i dogovorima sa susjedima.

„Pitanje razgraničenja su nadležne komisije dvije države završile još prošle godine bez ikakvih problema i otvorili su interne procedure koje je Crna Gora krajem prošle godine završila i ovlastila resornog ministra da u ime države potpiše taj sporazum“, precizirao je Konjević.

Na pitanje novinara da li su tačni medijski navodi da je ljekova iz Italje bilo na crnogorskom tržištu, Konjević je kazao da se istrage ne mogu voditi u medijima.

„Mediji pišu svaki dan po nešto i ako počenemo da odgovaramo na svaki njihov navod o pitanjima koja su u nadležnosti organa za sprovođenje zakona to onda ne bi bile istrage koje su po Zakoniku o krivičnom postupku tajne već bi bile javne istrage", naveo je Konjević.

Prema njegovim riječima, nadležni imaju zakonska ovlašćenja i mediji će po potrebi biti obaviješteni.

„Nadležni provjeravaju i sprovode određene aktivnosti. Kada dođe do trenutka da je javnost potrebno obavijestiti to će Tužilaštvo i policija uraditi“, poručio je Konjević.

Bonus video: