Stanković spremio dokumenta za zgradu Uprave policije

Odbor je ranije saslušao ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, VDT Ivicu Stankovića i direktora Uprave za javne nabavke Mersuda Mujevića povodom izgradnje zgrade Centra bezbjednosti u Podgorici
124 pregleda 7 komentar(a)
Ivica Stanković (Novine), Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković (Novine), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.05.2015. 09:31h

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković spremio je dokumentaciju i odgovore koje je tražio skupštinski Odbor za antikorupciju prilikom kontrolnog saslušanja u vezi izgradnje zgrade Centra bezbjednosti Podgorica.

Odbor je ranije saslušao ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, VDT Ivicu Stankovića i direktora Uprave za javne nabavke Mersuda Mujevića povodom izgradnje zgrade Centra bezbjednosti u Podgorici, na inicijativu poslanika Demos-a Zorana Miljanića, koji je objasnio da se radi o poslu vrijednom više od 12 miliona eura.

Stanković je tada kazao da je tužilaštvo reagovalo ali da o ostalim detaljima u vezi sa cijelim slučajem, i tvrdnjama koje su iznesene na sjednici, mora da zatraži dodatnu dokumentaciju, za šta će biti potrebno određeno vrijeme.

Odbor je zaključio da zatraži od Stankovića da ih, nakon prikupljanja dokumentacije, u roku od dva mjeseca obavijesti kakav je njegov stav o tom poslu.

Predsjednik Odbora za antikorupciju Predrag Bulatović je zato juče na sjednici,na kojoj su razmatrani rezultati ostvarivanja zaključaka Odbora, rekao da VDT to nije učinio.

Bulatović je zamjerio Stankoviću što ni nakon urgencije nije dostavio informaciju o tom poslu, iako je obećao da mu za to treba dva mjeseca. "To je odavno prošlo", rekao je Bulatović.

"Vijestima" je iz VDT-a danas objašnjeno da je tužilac prikupio tražene informcije i da se vjerovatno radi o nesporazmu, jer je on očekivao novi poziv da dođe na sjednicu Odbora.

"Tužilaštvo je spremno na dalji razgovor o ovoj temi," rečeno je "Vijestima".

Odbor je juče dao dvije nedjelje VDT-u, Ministarstvu ekonomije, DRI, Direkciji za javne nabavke i Savjetu za privatizaciju da odgovore na preporuke koje su im odavno upućene nakon kontrolnih saslušanja na različite teme.

"Postoji nesklad između zaključaka i obavezne primjene od strane državnih organa...Zaključci bi trebalo da imaju karakter obaveznosti za sve", stav je Odbora.

Bonus video: