Perić: Vrijeđanjem i blaćenjem Ćalović, Đukanović pokazao nemoć

Perić je kazao da je bilo za očekivati da predsjednik Vlade pozove državnog tužioca da ispita navode iz velikog broja prijava koje je podnio MANS za krivična djela korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala
67 pregleda 3 komentar(a)
Srđan Perić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Perić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.05.2015. 18:02h

Posljednji verbalni napad premijera na Vanju Ćalović predstavlja apsolutno neodgovoran i neprimjeren čin, kazao je Srđan Perić, potpredsjednik i poslanik Pozitivne Crne Gore.

"Ovaj pokušaj blaćenja i vrijeđenja direktorice MANS-a, u suštini je iskaz političke nemoći premijera u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou, protiv kojih se izuzetno aktivno bavi NVO MANS. Stav premijera ne korespondira ni sa stavom američke Ambasade koja je nagradu za najhrabriju ženu u 2015. godini dodijelila upravo Vanji Ćalović, između ostalog i zbog otrpljenih napada u prljavoj kampanji, do sada neviđenoj na ovim prostorima, a koju premijer na ovaj način ponovo aktuelizuje", istakao je Perić.

On je dodao da je bilo za očekivati da predsjednik Vlade pozove državnog tužioca da ispita navode iz velikog broja prijava koje je podnio MANS za krivična djela korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala i tako pokaže spremnost za uspostavljanje pune vladavine prava, a ne da objašnjava tužiocu šta treba da radi sa montiranim snimcima.

"Ovakva izjava je neprimjerena od premijera zemlje koja je na putu evropskih integracija i sigurni smo da je nije izgovarao na međunarodnim adresama čiji je gost bio ovih dana. Isto tako, ovakvim stavovima premijer pokazuje da ne poštuje evropske standarde iz oblasti ljudskih prava, što jeste preduslov za punu vladavinu prava", rekao je Perić.

Bonus video: