Vučurović: Proslava koalicija DPS-SDP na Trgu u Podgorici doživjela krah

"Iako su ove dvije partije prethodnih dana aktivno radile na skupljanju svojih pristalica, iako su zvali sve što su mogli, broj prisutnih na ovom čisto partijskom skupu se kretao od 100 do 150 građana", naveo je Vučurović
31 komentar(a)
Dan pobjede, Foto: Savo Prelević
Dan pobjede, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2015. 14:14h

Proslava koju je koalicija DPS-SDP organizovala na Trgu Republike u Podgorici, povodom 70 godina od pobjede nad fašizmom, doživjela je potpuni krah, saopštio je portparol Nove srpske demokratije Jovan Vučurović.

"Iako su ove dvije partije prethodnih dana aktivno radile na skupljanju svojih pristalica, iako su zvali sve što su mogli, broj prisutnih na ovom čisto partijskom skupu se kretao od 100 do 150 građana. Nijesu pomagale ni dnevnice koje je organizator bio spreman da isplati onima koji o svom trošku nisu mogli doputovati, a masovnost nisu mogli obezbijediti ni orkestar, mažoretke, glumci, pjevači, vojska u svečanim uniformama, kao i druga slična "ponuda". Poluprazni autobusi iz susjednih opština i prazan Trg u Podgorici simbolizuju kakav odnos građani imaju prema aktuelnoj vlasti i koliko vjeruju u iskrenost onoga što su DPS i SDP htjeli da demonstriraju na ovoj manifestaciji", naveo je Vučurović.

Dodaje da je proslava na Trgu na kraju poslužila "samo za to da bi se nekako zamaskirala Đukanovićeva odluka da ne pošalje svog odlazećeg potpredsjednika Filipa Vujanovića na veličanstvenu moskovsku paradu".

"Potpuna propast ovoga partijskog skupa govori i o teškoj situaciji i dezorjentisanosti u okviru DPS-a i SDP-a u susret kongresima ovih stranaka, pa su i njihove najvjernije pristalice odbile da dođu na podgorički Trg Republike. Svjedoci smo da DPS poslednjih mjeseci grčevito pokušava da se izbori sa osipanjem svoga članstva, pa se iz nedjelje u nedjelju pojavljuju namještene i falsifikovane ankete kojima narod pokušava da se obmane i da se prikaže lažna slika o navodnoj snazi DPS-a. To je godinama bilo najvažniji alat kojim je pripreman teren za izborne krađe", naveo je Vučurović.

Istovremeno, kako je naveo u saopštenju, ankete su služile za spinovanje i podizanje poželjnih opozicionih struktura.

"Međutim, realno stanje se ne može sakriti i ono se pokazuje na terenu, na skupovima kakav je bio i ovaj u Podgorici na kome je bilo očigledno da su članstvo i simpatizeri okrenuli leđa DPS-u i da se ova stranka nalazi u vrtoglavom padu. DF će vrlo brzo pokazati DPS-u i SDP-u šta znači organizacija, povjerenje, upornost i odlučnost građana, koji će prekinuti dvadesetpetogodišnji teror nad zemljom i narodom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: