OO DPS Tivat: Kusovac tvrdi da podmlađuje stranku i da nema raskola

Na sjednici OO u četvrtak veče, izabrano je 5 delegata OO DPS Tivta za predstojeći kongres te partije i imenovan je novi 13-člani Izvršni odbor OO Tivat
223 pregleda 10 komentar(a)
Siniša Kusovac, Foto: Fm-hn.com
Siniša Kusovac, Foto: Fm-hn.com
Ažurirano: 09.05.2015. 15:37h

Na prvoj radnoj sjednici novoizabranog OO DPS Tivta nastavljena su „mimoilaženja“ između tek izabranog predsjednika OO dr Siniša Kusovca i jednog broja starih članova tivatskog DPS, posebno iz Mjesnog odbora Lastva-Seljanovo, a pojedini istaknuti aktivisti razmišljaju i o napuštanju stranke.

Na sjednici OO u četvrtak veče, izabrano je 5 delegata OO DPS Tivta za predstojeći kongres te partije i imenovan je novi 13-člani Izvršni odbor OO Tivat. U IO, prema tvrdnjama izvora „Vijesti“ nije ušao niko ko je na prethodnoj sjednici OO, glasao protiv izbora Kusovca za lokalnog šefa partije, a posebno je marginalizovana do sada uticajna i po dobrim rezultatima na izborima prepoznata Mjesna organizacija Lastva-Seljanovo.

„Od početka predlaganja kandidata za novog predsjednika OO prisutno je veliko nezadovoljstvo kod velikog broja istaknutih članova i aktivista partije što je kulminiralo na pretposljednjoj sjednici OO kada kandidatkinji Ivani Kovačević koja je članica GO partije, nije ni dozvoljeno da govori, već su se prisutni morali izjašnjavati samo o kandidaturi Kusovca za predsjendika. To je, uz Kusovčevo bahato ponašanje, i bio povod da jedan broj članova OO glasa protiv njegovog izbora za predsjednika“, kaže izvor „Vijesti“ insistirajući na aninimnosti.

On dodaje da je novi partijski šef odmah „uzvratio udarac“ predlažući na sjednici OO u četvrtak , listu kandidata za IO i delegata za kongres na kojoj nije bilo nikoga od onih koji su podržavali Kovačevićku.

Novi IO pored Kusovca i dodadašnjeg predsjednika OO DPS i gradonačelnika Tivta Ivana Novosela, čine i Špiro Ivošević, Vlado Đukić, Nebojša Kašćelan, Jovanka Vujačić, Milka Biskupović, Kristina Petrović, Dubravka Nikčević, Jadranka Joksimović, Dragan Laković, Tonko Lukšić i Nikola Popović.

„Od 13 članova IO čak pet ih je iz Opštine Tivat gdje su na raznim funkcionerskim dužnostima,a iz Lastve nije predložen niti jedan član ni za IO, ni za GO, ni za kongres. Sa Seljanova je u IO ušao Nikola Popović koji je prethodno glasao za Kusovčev izbor na mjesto šefa OO. Pojedini članovi su reagovali na takav sastav, ali je Kusovac bio bahat i počeo je čak da vrijeđa najstarije i najuglednije članove DPS Tivta. Zbog tih uvreda i jako loše atmosfere koja vlada u OO, pojedini dosadašnji odani članovi DPS Tivta podnijeli su ili najavili ostavke na članstvo u OO“, tvrdi sagovornik „Vijesti“ koji kaže da je „veliki broj članova“ počeo da napušta sjednicu.

Neki od njih, tvrdi drugi sagovornik „Vijesti“, „zgroženi su“ onim što se dešava u OO, i već su najavili svoju potpunu pasivizaciju ili čak napuštanje stranke.

„Asolutno nema govora o nikakvom raskolu u DPS Tivat i ništa od tih navoda nije tačno. Rad se samo o izboru novog IO koji je glavni operativni dio stranke i koga trebaju činiti proaktivni i mahom mlađi članovi, spremni „da povuku“ i ono što se od njih očekuje u predstojećoj kampanjii za lokalne izbore koji su u Tivtu za manje od godinu dana. Smatram da mladi ljudima, voljnim i spremnim na rad, treba dati prostora i pružiti im šansu da rade na terenu“, kazao je „Vijestima“ predsjendik OO DPS Tivta Siniša Kusovac.

On je odbacio tvrdnje o mučlnoj atnmosferi na sjednici i negirao da je bilo podnošenja ostavki na članstvo u OO, istakavši da je sličan potez najavio samo dugogodišnji sekretar OO Dragiša Ćosović koji je inače, pred penzijom.

„Ni Ćosovićeva ostavka nije gotov čin, jer ću sa njim tek razgovarati. Mjesni odbor Lastva-Seljanovo u IO je zastupljen kroz Nikolu Popovića, dugogodišnjeg člana DPS Tivta čija je sestra Božidarka bila na našoj poslednjoj izbornoj listi i predsjednica je Ženske asocijacije DPS Tivta", istakao je Kusovac naglašavajući da je ispoštovao sve preporuke o zastupljenosti žena i mladih u novom IO „a o nacionalnoj strukturi tih ljudi mi ne pada na pamet ni da razmišljam.“

Kusovac tvrdi da su od ukupno 77, sjednici OO DPS Tivta u četvrtak veče prisustvovala 63 člana, te da je njih 57 glasalo za njegov predlog članova novog IO i kandidata za kongres gdje je, prema njegovim riječima, takođe napravljeno podmlađivanje.

„Da li je logično da umjesto nekih koji su do sada bili i po tri puta delegati na kongresu, šansu dobiju mladi kojima će to biti prva prilika da učestvuju na tako bitnom skupu za našu partiju. Kadrovi koji više nisu u IO, ostaju na svojim mjestima odbornika i članova UO preduzeća i ustanova u Tivtu i tu se ništa ne mijenja“, kazao je Kusovac odbacujući tvrdnje da se revanšira onima koji ga nisu podržali na izborima za lokalnog šefa partije.

Bonus video: