Kusovac dobio neočekivanu konkurenciju u Kovačevićevoj

Ambiciozna mlada diplomirana pravnica, koja je i članica GO i Izvršnog odbora DPS Crne Gore, kao i odbornica u SO Tivat, odlučila je da „izađe na crtu“ Kusovcu, pa će Predsjedništvo vladajuće partije imati vrlo nezahvalan zadatak da se opredjeljuje između ovo dvoje kandidata
528 pregleda 7 komentar(a)
DPS Tivat, Foto: Siniša Luković
DPS Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.04.2015. 06:56h

Za novog predsjednika OO DPS u Tivtu iz stranačke „baze“ stiglo je pet formalnih kandidatura, ali je izvjesno da će se na kraju „borba“ voditi između samo dvoje pretendenata.

Naime, Vlado Đukić i dosadašnji šef OO, aktuelni tivatski gradonačelnik Ivan Novosel, već su najavili da se neće prihvatiti kandidatura, dok će se najvjerovatnije „iz trke“ povući i treći predloženi kandidat, Mile Ćosović. Njegov otac Dragiša Ćosović dugogodišnji je sekretar OO DPS, pa Ćosović mlađi iz porodičnih razloga (nepotizma) ne može biti ozbiljan kandidat za mjesto lokalnog šefa partije.

Stoga će Predsjedništvo DPS morati da odluči između dr Siniše Kusovca, dekana Fakulteta za menadžment iz Herceg Novog, koji ima podršku dosadašnjeg predsjednika OO Ivana Novosela i bivšeg gradonačelnika Dragana Kankaraša da preuzme vođenje OO u Tivtu i Ivane Kovačević, koja je, na iznenađenje mnogih, dobila veliku podršku u bazi, posebno u uticajnom Mjesnom odboru Seljanovo-Donja Lastva.

Kovačevićeva je za razliku od Kusovca koji je rođen u Sarajevu, rođena Tivćanka pa njena kandidatura predstavlja i svojevrsnu reakciju stranačke baze na činjenicu da tivatski DPS i grad uopšte, već godinama vode kadrovi sa strane - iz Nikšića i sa Žabljaka. Ambiciozna mlada diplomirana pravnica Ivana Kovačević (33), koja je i članica GO i Izvršnog odbora DPS Crne Gore, kao i odbornica u SO Tivat, odlučila je da „izađe na crtu“ Kusovcu, pa će Predsjedništvo vladajuće partije imati vrlo nezahvalan zadatak da se opredjeljuje između ovo dvoje kandidata.

Konačnu odluku, bez obzira na preporuku Predsjedništva DPS, na kraju će ipak donijeti OO koji će novog lokalnog šefa partije izabrati najkasnije do 5.maja.

Bonus video: