Pinington: Crna Gora pozitivan primjer aspirantima za NATO

“Pinington je istakao da akreditovanje u Crnoj Gori smatra privilegijom, da naša zemlja predstavlja pozitivan primjer među aspirantima za NATO, i da će u fokusu njegovog rada biti prije svega ekonomija i na toj osnovi unaprjeđenje ukupnih odnosa između Podgorice i Otave”, kaže se u saopštenju
6 komentar(a)
Filip Pinington, Foto: Vlada Crne Gore
Filip Pinington, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 23.04.2015. 16:55h

Crna Gora predstavlja pozitivan primjer među aspirantima za NATO, ocijenio je ambasador Kanade Filip Pinington u razgovoru sa premijerom Milom Đukanovićem.

Đukanović je, kako je saopšteno iz Vlade, novoimenovanom ambasadoru Kanade poželio uspjeh u obavljanju diplomatske misije u Crnoj Gori i iskazao zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima između dvije zemlje.

Premijer je zahvalio Kanadi na podršci evroatlantskoj integraciji Crne Gore što, kako je naveo, ima poseban značaj u procesu ispunjavanja obaveza u okviru intenziviranog i fokusiranog dijaloga, u susret očekivanom pozivu za članstvo u NATO do kraja godine.

“Pinington je istakao da akreditovanje u Crnoj Gori smatra privilegijom, da naša zemlja predstavlja pozitivan primjer među aspirantima za NATO, i da će u fokusu njegovog rada biti prije svega ekonomija i na toj osnovi unaprjeđenje ukupnih odnosa između Podgorice i Otave”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je obostrano iskazan interes za jačanje ekonomskih veza, i ocijenjeno da projekat Porto Montenegro, kanadskog biznismena Pitera Manka, predstavlja izuzetno pozitivan i stimulativan primjer za sve investitore.

Bonus video: