Mogerini: Poštovanje za napredak Crne Gore u prilagođavanju evropskom sistemu

Đukanović je susret sa Mogerini ocijenio kao nastavak uspješnih razgovora, koje je prije nekoliko dana imao sa predsjednikom Savjeta EU, Donaldom Tuskom, predsjednikom Evropske komisije Žan Pol Junkerom i komesarom Johanesom Hanom
8 komentar(a)
Milo Đukanović i Federika Mogerini, Foto: Gov.me
Milo Đukanović i Federika Mogerini, Foto: Gov.me
Ažurirano: 21.04.2015. 19:02h

Visoka predstavnica Evropske unije (EU) za bezbjednost i vanjsku politiku, Federika Mogerini, izrazila je visoko poštovanje za ulogu koju Crna Gora ima u regionu i za postignuti napredak u dosadašnjem periodu prilagođavanja evropskom sistemu vrijednosti, saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao je danas sa Mogerini, tokom posjete Briselu gdje je učestvovao na sastanku zapadnobalkanske šestorke sa komesarima EU.

„Gospođa Mogerini je izrazila visoko poštovanje za ulogu koju Crna Gora ima u regionu i za postignuti napredak u dosadašnjem periodu prilagođavanja evropskom sistemu vrijednosti. Istovremeno je pohvalila usaglašenost Crne Gore u vođenju spoljne i bezbjednosne politike sa spoljno bezbjednosnom politikom Evropske unije“, kaže se u saopštenju Vlade.

Đukanović je susret sa Mogerini ocijenio kao nastavak uspješnih razgovora, koje je prije nekoliko dana imao sa predsjednikom Savjeta EU, Donaldom Tuskom, predsjednikom Evropske komisije Žan Pol Junkerom i komesarom Johanesom Hanom .

„U današnjim razgovorima dobilli smo veoma ohrabrujuće poruke i spremnost da i sa te vrlo važne partnerske adrese u Evropskoj uniji, imamo dobru podršku i dobar zamajac na putu dalje i potpune evropske i evroatlantske integracije Crne Gore", kazao je premijer.

Bonus video: