Hercegnovski SNP napustilo 13 članova

"Pored odbijanja rukovodstva da prihvati odgovornost i snosi bilo kakve političke konsekvence, još je neshavtljivija odluka da se nastavi na isti način i istim putem, što se već pokazalo pogubnim po partiju” – navodi se u saopštenju
9 komentar(a)
Gradski sat herceg novi, Foto: Slavica Kosić
Gradski sat herceg novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.04.2015. 14:22h

Ostavke na članstvo i sve funkcije u hercegnovskom SNP u podnijelo je 13 članova Opštinskog, Izvršnog i nekih mjesnih odbora.

“SNP kao najveća i najjača partija i snosi veliki teret odgovornosti za propuste koji su se dešavali prethodnih 14 godina u gradu, ali nije i ne može biti označena kao jedini i glavni krivac za sve što nije valjalo. Osnovni propusti i greške, navodi se u saopštenju sada već bivših članova SNP dostavljenom novinarima, nastali su kao posljedica potpunog ignorisanja osnovnih principa i načela partije na kojima se i zasniva njeno postojanje”.

“Poslije lošeg izbornog rezultata koalicije (na lokalnim izborima u decembru prošle godine) , čiji je nosilac bila SNP, dodatno razočarenje predstavlja i činjenica da rukovodstvo OO SNP ne osjeća nikakvu odgovornost za lošu organizaciju i poražavajući rezultat na izborima. Pored odbijanja rukovodstva da prihvati odgovornost i snosi bilo kakve političke konsekvence, još je neshavtljivija odluka da se nastavi na isti način i istim putem, što se već pokazalo pogubnim po partiju”, navodi se u saopštenju.

“Posljednji događaji su pokazali da je, zbog nedostatka partijske i lične odgovornosti, nemoguće sprovesti neophodnu reorganizaciju i revitalizaciju partije, kako bi se spasila od daljeg urušavanja. S obzirom da se vizija daljeg funkcionisanja i razvoja partije bitno razlikuje od koncepta koji zastupa novo-staro rukovostsvo lokalnog SNP-a, 13 bivših članova SNP, smatra da “ njihov ostanak u partiji, koja se otuđila i od same sebe, izlišnim”.

Ostavke na sve funkcije i članstvo u Opštinskom i Izvršnom odboru SNP-a, podnijeli su: Zoran Savković, Božo Ukropina, Ilija Bačanović, Ljiljana Bojanić, Tiosav Savković, Jovan Odžić, Mihajlo Marijanović, Slavko Ilić, Radmila Đilović, Miroje Velimirović, Ilija Tadić, Fuad Agić i Vojisalv Porobić.

Bonus video: