URA: Naši čelnici unose novac u Crnu Goru, ne iznose sumnjive milione iz zemlje

"Znajući veliki broj časnih članova i podržavaoca DPS-a vjerujemo da i oni kao i mi očekuju drugačiji dijalog čelnika Budve od onog kada vaš partijski šef, nakon što ga gradonačelnik obavijesti da je milicija došla da ga hapsi, kaže: "A hoće li i po mene doći, hoće""
13 komentar(a)
hotel Vila Oliva, Foto: Savo Prelević
hotel Vila Oliva, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.04.2015. 13:10h

"Smiješno je slušati kako čelnici budvanskog DPS-a nekome dijele lekcije s obzirom da su to oni isti akteri afera Zavala, Košljun, Snimak, Vodeni grad, garaža u Rafailovićima i druge", saopštio je Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA), odgovarajući na optužbe Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Budva.

Iz URA-e navode da su čelnici budvanskog DPS-a optuženi za zloupotrebu službenog položaja, "a svojim upravljanjem su najperspektivniju pretvorili u najzaduženiju opštinu Crne Gore" .

"Građanski pokret URA je nezadovoljan lošom politikom koja se u širim okvirima prepoznaje kao "budvanizacija". Urbanistički haos, betonizacija, uništavanje i rasprodaja najvrednijih resursa off shore partnerima sa potjernica se mora zaustaviti i URA je na svojoj javnoj tribini poručila da nije za osvetu nego za oporavak i promjene i u Budvi i u Crnoj Gori. URA se zalaže da se preispitaju loše i koruptivne privatizacije i da nema zastare ni kod preispitivanja porijekla imovine svih nosilaca javnih funkcija. Neka se bilo koji mehanizam pravne, a ne partijske države Crne Gore ponovo bavi i čelnicima URA i privatizacijom Vila Oliva u Petrovcu. Sudovi su već jednom preispitivali i odbacili tužbe vaših nezadovoljnih partnera koji su ponudili značajno manju cijenu i investicije pri privatizaciji Vila Oliva 2006 godine. Kako kažete, jedan od najatraktivnijih objekata HTP "Budvanska rivijera" je plaćen 3,5 miliona eura i u njega je investirano preko 12 miliona eura kapitala i kredita crnogorskih banaka. Od toga je preko 12 miliona eura kapitala i kredita crnogorskih banaka.

"U čemu je rezlika između podobnih i sposobnih? Vaši podobni partijski vojnici su gazdovali Vilama Oliva i te 2006. godine napravili promet 600.000 eura i stotine hiljada eura gubitka. Čelnik URA je sa timom saradnika i kolektivom u proteklih osam godina napravio od gubitaša jedno od najuspješnijih preduzeća u Crnoj Gori, koje na bijeloj listi Uprave prihoda. Ostvarilo je neto profit od 4,76 miliona eura i redovno izmiruje sve obaveze i prema opštini Budva i prema našoj državi, kao i kreditne obaveze prema bankama", navodi se u saopštenju URA.

Iz URA-e dodaju da se pokazalo da se domaćim snagama i domaćom pameću za nepunih osam mjeseci može napraviti iz temelja i staviti u funkciju potpuno novi hotel sa 4+ zvjedice .

"Iako su investitori hotela sa 4 i 5 zvjedica oslobođeni plaćanja naknade za komunalno opremanje Vile Oliva su bez dana zakašnjenja uplatile preko 1,5 miliona eura opštini Budva za već opremljenu lokaciju. Istovremeno čelnici DPS ističu da im omiljeni partneri i investitori godinama samo za komunalije duguju preko 20 miliona eura. Čelnik URA je kao suvlasnik Vila Oliva unio u našu državu prodajom na ino tržištima preko 15,4 miliona eura. Čelnici URA, dakle, poslujući trasparentno sa inostranog tržišta unose, a ne iznose sumnjive milione iz Crne Gore na račune u Švajcarsku , Kipar ili Djevičanska ostrva.

"Vi kažete da se treba zahvaliti Vladi Crne Gore i čelnicima budvanskog DPS-a na poslovnom ambijentu u Petrovcu i Budvi? Nijesmo samo mi duboko razočarani što je urađeno proteklih godina od Petrovca i Budve. Evropski parlamentarci upozoravaju na postojanje korupcije u oblasti urbanističkog planiranja i izgradnje objekata. Koliko je ozbiljnih evropskih touroperatora i gostiju otišlo zgroženo uništavanjem prelijepog Petrovca i betonskim monstrumima - desetospratnicama na pjeni od mora? Je li dobar poslovni ambijent to što ne funkcioniše sistem za prečišćavanje otpadnih voda i što fotografije ogromnih mrlja fekalija i mulja sa Petrovačke plaže kruže društvenim mrežama? Je li dobar poslovni ambijent to što ste Vilama Oliva oteli hotelsko kupalište ili kako je vaših podobnih 10000 eura zakupa veće od nepodobnih opozicionih 35000 eura? To što je kubik vode gotovo 2,5 eura za firme, a punih 1.3 eura za građane?", navodi se u reagovanju.

U URA, kako dodaju, znaju da Budva i Crna Gora "zaslužuju bitno različitu javnu politiku i mnogo bolje rezultate".

"Znajući veliki broj časnih članova i podržavaoca DPS-a vjerujemo da i oni kao i mi očekuju drugačiji dijalog čelnika Budve od onog kada vaš partijski šef, nakon što ga gradonačelnik obavijesti da je milicija došla da ga hapsi, kaže: "A hoće li i po mene doći, hoće"", zaključuje se u odgovoru Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija.

Bonus video: