Bošković: CG spremna da podrži borbu protiv savremenih prijetnji miru i stabilnosti

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, naglasio značaj uspješne realizacije zajedničkih projekata, koji su doprinijeli razvoju i jačanju odbrambenih kapaciteta i sposobnosti Vojske Crne Gore
130 pregleda 1 komentar(a)
Predrag Bošković,  Egil Daltveit, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Predrag Bošković, Egil Daltveit, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 01.10.2018. 11:12h

Crna Gora ostaje posvećena jačanju odbrambenih kapaciteta u skladu sa prioritetima NATO agende, i spremna je da podrži borbu protiv savremenih prijetnji miru i stabilnosti, poručio je ministar odbrane Predrag Boškovć.

On se danas sastao sa novoimenovanim izaslanikom odbrane Norveške, Egilom Daltveitom, i zahvalio mu na snažnoj podršci koju je ta drava pružila reformskom procesu sistema odbrane Crne Gore i ostvarivanju njenog evroatlantskog cilja.

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, naglasio značaj uspješne realizacije zajedničkih projekata, koji su doprinijeli razvoju i jačanju odbrambenih kapaciteta i sposobnosti Vojske Crne Gore.

„Neki od projekata koji su u toku stvaraju efikasniji okvir integriteta, doprinose izgradnji međunarodne medicinske jedinice, ili unaprjeđuju znanje engleskog jezika zaposlenih u sektoru odbrane“, podsjetio je Bošković.

On je informisao sagovornika o prioritetima i obavezama Crne Gore u okviru kolektivnog sistema bezbjednosti.

„Ističući da će naša zemlja ostati posvećena jačanju odbrambenih kapaciteta u skladu sa prioritetima NATO agende“, kaže se u saopštenju.

Bošković je naglasio spremnost Crne Gore pružanju podrške borbi protiv savremenih prijetnji miru i stabilnosti.

Daltveit je, kako se navodi, istakao da je Norveška posvećena jačanju savezničkih odnosa, uz davanje punog doprinosa bilateralnim i multilateralnim projektima, koji jačaju efikasnost nacionalnih sistema odbrane.

Bonus video: