DPS: Rakčević u "uništenoj" Budvi ima više kapitala nego ijedan Budvanin

U DPS pitaju zašto Rakčević, ako je, kako je rekao juče, “kukala majka Budvi i Crnoj Gori”, u takvu Budvu želi dodatno da ulaže
62 pregleda 24 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: Savo Prelević
Žarko Rakčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.04.2015. 18:21h

Neposredno nakon svog konstituisanja, javnosti se obratio Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva, reagujući na juče izrečeni stav lidera novoformirane političke partije URA Žarka Rakčevića.

“Na početku želimo da istaknemo da je dobro da se na političkoj sceni Budve pojavila još jedna politička partija i da će sigurno jedan broj naših sugrađana prepoznati način da upravo kroz nju politički djeluje. Nejasno je, međutim, čime je to nezadovoljan lider ove partije, gospodin Rakčević, kada se u svom obraćanju novim članovima osvrnuo negativno na period od proteklih 12 godina u Budvi, u toku kojeg je koalicija DPS – SDP ostvarila ukupno 13 izbornih pobjeda, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

Iz DPS-a se pitaju zar nije taj isti period bio izuzetno plodonosan za Rakčevića.

"Zar nije gospodin Rakčević upravo u periodu vladavine koalicije DPS-SDP, pod izuzetno povoljnim uslovima, kako za tadašnji, tako i za sadašnji ekonomski ambijent,kupio na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Petrovcu Hotel 'Vile Oliva', uložio u njihovu rekonstrukciju svoj novac i izgradio hotel koji se danas kategoriše sa 4 zvjezdice? Zar nije gospodin Rakčević bio zadovoljan poslovnim ambijentom u kojem je radio poslednjih godina, popunjenošću svojih kapaciteta, profitom koji je ostvarivao? Da li gospodin Rakčević smatra da je dobro poslovanje njegovog objekta odraz loše razvojne politike i strategije Budve i Petrovca?," navodi se u reagovanju.

Iz DPS-a su se osvrnuli i na pominjenje emisije "Mehanizam", koja se emituje na RTCG, a tiče se malverzacija pri prodaji/kupovini zemljišta u Budvi.

"Od Rakčevića nismo očekivali da komentariše emisiju 'Mehanizam' na javnom servisu Crne Gore, jer je upravo taj 'budvanski mehanizam? omogućio lideru URA-e da za nešto više od 2 miliona eura kupi jedan od najatraktivnijih objekata tadašnje HTP 'Budvanska rivijera?, ali i da mu nekoliko puta 'pridodaje' nove kvadrate i širi njegove kapaciteta. Da parodija bude još veća, gospodin Rakčević koji ne vjeruje u razvojne puteve koalicije DPS – SDP u Budvi uputio je još jedan zahtjev upravo toj koaliciji u lokalnoj vlasti da mu se odobri izgradnja dodatnih kapaciteta i dodatnih spratova?"

U DPS pitaju zašto Rakčević, ako je, kako je rekao juče, “kukala majka Budvi i Crnoj Gori”, u takvu Budvu želi dodatno da ulaže.

"Čudno je gospodine Rakčeviću da ste Vi juče u Budvi, našim sugrađanima govorili o krizi, o lošoj ekonomskoj situaciji, o socijalnim momentima, Vi gospodine Rakčeviću koji u Budvi imate više kapitala, nego ijedan Budvanin. I neka, treba da imate, ništa vam mi ne sporimo, ukoliko ste sve to poštenim putem zaradili, svojim znanjem i umijećem. Nije na nama da to istražujemo, ali možda će se neki 'Mehanizam' jednom baviti i Vama. Ko zna?"

Bonus video: