Filipović uz Krivokapića: Da pobijedi i krene u promjenu rukovodstva

"U poslednjih pet godina dešava se prirodna evolucija SDP-a - otvaranje ka saradnji sa opozicijom, sve čvršći reformski zahtjevi..."
84 pregleda 14 komentar(a)
Ljubomir Filipović, Foto: Facebook
Ljubomir Filipović, Foto: Facebook
Ažurirano: 15.04.2015. 08:32h

Potpredsjednik Opštine Budva iz Socijaldemokratske partije Ljubomir Filipović podržao je kandidaturu Ranka Krivokapića za predsjednika te partije, i najavio da bi svaki drugi scenario značio njegovo napuštanje stranke.

On je naveo da je uvjeren da je većina budvanskog SDP-a uz Krivokpića. Očekuje se da Filipović preuzme budvanski odbor SDP na narednoj konvenciji nakon što je predsjednik odbora Mihailo Đurović kazao da se neće kandidovati za tu funkciju.

"U poslednjih pet godina dešava se prirodna evolucija SDP-a - otvaranje ka saradnji sa opozicijom, sve čvršći reformski zahtjevi, zaustavljanje štetnih procesa, partnerstvo sa organizacijama civilnog društva, i snažan kritički stav prema napadima na novinare i prljavim kampanjama protiv svakog ko se usuđuje da kritikuje negativne pojave u društvu", navodi Filipović u saopštenju.

On smatra da te procese prati konstantna opstrukcija, "koja je kulminirala pretkongresnim “gibanjima” koja su ozbiljno zaprijetila da naruše jedinstvo partije."

"Ipak, čvrsto vjerujem da je SDP zreliji kao organizacija, da će odoljeti iskušenju i da do promjene na čelu partije neće doći. S druge strane, ovo je možda i prilika za SDP. Prilika za predsjednika Krivokapića da, poslije ponovne pobjede na kongresu u junu, krene u nužne kadrovske promjene u rukovodstvu.

Novo rukovodstvo sa njim na čelu treba da zauzme jedinstven stav prema reformskim procesima, i da od njih ne odstupa ni korak. Svaki drugi scenario bio bi poguban za Socijaldemokratsku partiju, obesmislio bi moju političku borbu u Budvi i stavio tačku na svaki dalji angažman u partiji", naveo je Filipović.

Bonus video: