Bošković: NATO garantuje nezavisnost i bezbjednost

Bošković je kazao da se ne mogu porediti troškovi odbrane Crne Gore kao neutralne zemlje ili ako članice NATO pakta, koji je kako je rekao građanske orjentacije
78 pregleda 13 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Goran Malidžan
Predrag Bošković, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 14.04.2015. 15:38h

Samo širi savez kao što je NATO, Crnoj Gori može garantovati nezavisnost i bezbjednost, ocjenio je ministar prosvjete Predrag Bošković na tribini o NATO integracijama, koja je održana u Pljevljima.

Organizator tribine bilo je Dobrotvorno vatrogasno društvo iz Pljevalja a u sali Skupštine Opštine većinom su bili funkcioneri, članovi i simpatizeri DPS, BS i SDP-a, a primjetan je bio i organizovan dolazak grupe učenika iz Srednje stručne škole.

Bošković je kazao da se ne mogu porediti troškovi odbrane Crne Gore kao neutralne zemlje ili ako članice NATO pakta, koji je kako je rekao građanske orjentacije.

On je ponovio da nam NATO obezbjeđuje vladavinu prava, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Zaboravimo prošlost, okrenimo se budućnosti“, poručio je Bošković okupljenima.

Odgovarajući na pitanje jednog od prisutnih na tribini, Bošković je kazao da problem razgraničenja sa nekim susjednim državama nije prepreka za ulazak u NATO.

„Mislim da smo na dobrom putu. Očekujemo do kraja godine poziv začlanstvo u Nato što znači da smo ispunili sve stroge kriterijume koje je od nas zahtijevao taj savez“, rekao je Bošković.

Na konstataciju Emira Pilava, člana Bošnjačke stranke, da se NATO veže samo za SAD, u kojoj kako je rekao ima najviše kriminala i korupcije, Bošković je odgovorio da se ne slaže sa njegovim tvrdnjama jer smatra da su SAD perjanica demokratije.

Vlasnik kompanije Mesopromet iz Bijelog Polja Hilmija Franca kazao je da NATO vidi kao šansu za njegovo preduzeće kao i za mnoge privrednike u Crnoj Gori, s obzirom da je taj savez „veliki potrošač prehrambenih proizvoda“.

On je kazao da samo bezbjedna CG može postati ekonomski jaka država.

Bonus video: