Hojt Ji: Crna Gora da radi više na procesuiranju korupcije i organizovanog kriminala

"Crna Gora je postigla veliki napredak, tu prvenstveno mislim na put koji je prešla u evroatlanskim integracijama i otvaranje 18 poglavlja u pregovorima sa EU", kazao je Ji.
0 komentar(a)
Hojt Brajan Ji, Foto: Zoran Đurić
Hojt Brajan Ji, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.04.2015. 15:39h

Bivši ambasador SAD u Crnoj Gori Hojt Brajan Ji kazao je da je Crna Gora postigla vidan napredak na putu ka članstvu u NATO.

"Crna Gora je postigla veliki napredak, tu prvenstveno mislim na put koji je prešla u evroatlanskim integracijama i otvaranje 18 poglavlja u pregovorima sa EU. Sve to pokazuje da se Crna Gora kreće pravim putem. Mi sada pokušavamo da Crnoj Gori pomognemo, kako bi dostigla neophodne standarde i kao bi se pridružila NATO-u i EU", rekao je Ji za Glas Amerike, a prenosi ortal RTCG.

On je dodao da SAD žele da Crnoj Gori, kao partneru Alijanse pomognu da dostigne tražene standarde, misleći na reforme u oblasti vladavine prava, odbrani i reformi obavještajne službe.

"Neophodna je i veća podrška članstvu u NATO. Nadamo se da Crna Gora može do nezavisnog sudstva te da će raditi više na procesuiranju korupcije i organizovanog kriminala. SAD su spremne da pomognu i tehnički i ekspertski", istakao je Ji.

Bonus video: