Amfilohije: Da se stvaraju granice kakve su bile vijekovima

„Crkva poznaje samo granice između dobra i zla, mržnje i zločina, između bezbožništva i istinskog poklonjenja živom bogu, poručio je Amfilohije
56 pregleda 0 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Slavica Kosić
Amfilohije, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.04.2015. 14:31h

„Oni koji stvaraju moderne granice treba da razmisle i da ih stvaraju onako kakve su bile vijekovima", kazao je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije koji je sa episkopom zahumsko –hercegovačkim Grigorijem služio svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Svete Trojice u Kutima u hercegnovskoj opštini.

Amfilohije je kazao da su hercegovačke vladike utemeljile Herceg Novi, a da sada počinju prepirke oko granice između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ustvrdivši da “nije šašavo bilo bi ludo”.

Podsjećamo da su iz pojedinih krugova iz BiH u posljednje vrijeme stizali zahtjevi za novim razgraničenjem sa Crnom Gorom prema kome bi Sutorina pripala Bosni i Hercegovini.

„To je posljedica onih zala koja su ovdje bila i zla koje se dogodilo i u naše vrijeme. Oni koji stvaraju ove moderne granice treba da razmisle i da ih stvaraju onako kakve su one bile vjekovima“, kazao je Amfilohije uz opasku da „ruku na srce nikada nisu dugo trajale te granice. Daj bože da ove potraju“, kazao je Amfilohije .

„Crkva poznaje samo granice između dobra i zla, mržnje i zločina, između bezbožništva i istinskog poklonjenja živom bogu, poručio je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije.

Bonus video: