Lazović napušta budvanski DPS nakon decenije

Srđa Popović, koji “njeguje” političku taktiku Bora Lazovića, od strane partijskog rukovodstva u Budvi ocijenjen je kao jedini njegov pravi nasljednik
200 pregleda 41 komentar(a)
Boro Lazović, Foto: Boris Pejović
Boro Lazović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.04.2015. 07:22h

Nakon pune decenije, koliko se nalazio na čelu budvanske Demokratske partije socijalista (DPS), Boro Lazović se povlači sa lokalne političke scene, a na predstojećoj konvenciji zakazanoj za sedam dana, u metropoli turizma biraće novog prvog čovjeka najjače vladajuće partije.

Zbog zdravstvenih problema Lazović već pola godine nije mogao obavaljati redovne dužnosti, prije svega kao šef lokalnog parlamenta, a svojim partijskim kolegama, kazao je da se neće kandidovati za treći mandat na mjestu lidera DPS Budve.

Ipak, pored brojnih kontroverzi koje su pratile Lazovića kao političkog lidera, on je, od kada je, sada već davne 2005. preuzeo predsjedničku fotelju od dotadašnjeg prvog čovjeka DPS-a Iva Armenka, uspješno vodio ovu partiju, ostvarujući najbolje rezultate u odnosu na sve ostale crnogorske opštine.

Nakon što je DPS nadmoćno pobijedio na loklanim izborima 2005. kada je ujedno i prvi put neposredno biran i predsjdnik Opštine, Lazović je predvodeći DPS, za punih deset godina, čak na šest izbora - lokalni i parlamentarna, po dva puta, predsjednički i referendum, uspijevao da svojim novim pristupom u političkoj igri sa opozicijom, ostvaruje čaki nevjerovatne rezulate.

Dugogodišnji predsjednik Fudbalskog kluba “Mogren”, Lazović je i na najkritičnijim izborima, minulim lokalnim izborima 2012. kada je poraz DPS-a bio sasvim izvjestan, jer su čak dvije afere “Zavala” i “Auto moto Budva”, bile procesuirane, a brojni birači razočarani u partiju, ostvario apsolutnu većinu.

Kako “Vijesti” saznaju iz izvora bliskog vrhu lokalnog DPS-a, najozbiljniji kandidat da zamijeni Lazovića na mjestu predsjednika partije u gradu koji je godinama pod lupom specijalnog tužilaštva, je aktuleni šef odborničkog kluba ove partije u lokalnom parlamentu i poslnik u crnogorskoj Skupštini Srđa Popović.

Popović, koji “njeguje” političku taktiku Lazovića, od strane partijskog rukovodstva u Budvi ocijenjen je kao jedini njegov pravi nasljednik.

Očekuje da će zeleno svjetlo za njegovo imenovanje biti dobijeno i od predsjednika DPS-a Mila Đukanovića.

Vido Rađenović mu donio kesu s parama, on ga častio 50.000

Lazovićevo vođenje budvanskog DPS-a obilježile su brojne afere, a najaktuelnija je sporna preprodaja opštinskog zemljišta u aferi “Košljun”.

Prema svjedočenju Vida Rađenovića, od novca koji je dobio za namještenu preprodaju državne zemlje, značajan dio je dao i Boru Lazoviću.

"Pozvao me Boro Lazović i rekao mi da treba da podignem ostale pare sa računa. Boru Lazoviću sam dao kesu sa parama, a on mi je iz te kese dao 50.000 eura", rekao je, između ostalog, svjedok u sudskom procesu Vido Rađenović.

Bonus video: