Pljevlja: Ječmenica glavni administrator grada

Skupština je dala saglasnost na odluku o izboru Čeda Gospića (DPS) za direktora opštinskog Vodovoda i Branislava Veljkovića (SDP) za direktora Grijanja
242 pregleda 0 komentar(a)
Ječmenica
Ječmenica
Ažurirano: 08.04.2015. 17:45h

Skupština opštine Pljevlja juče je u nastavku osme sjednice za glavnog administratora izabrala pravnika Sašu Ječmenicu, koji se nekoliko mjeseci kao vršilac dužnosti nalazio na čelu opštinske administracije. Osim skupštinske većine koju čini DPS, BS i SDP za Ječmenicu su glasale i dvije odbornice Socijalističke narodne partije Olga Danilović i Olgica Otašević .

Odbornik Demokratskog fronta Nikola Rovčanin kazao je da je oblast primjene zakona lošija karika vlasti DPS-a, BS i SDP-a a da je Ječmenica najodgovorniji za takvo stanje.

„Ječmenica nije zakonito imenovan za v.d. glavnog administratora pa nisam ni očekivao da će tu funkciju zakonito obavljati“, rekao je Rovčanin.

Skupština je dala saglasnost na odluku o izboru Čeda Gospića (DPS) za direktora opštinskog Vodovoda, Branislava Veljkovića (SDP) za direktora Grijanja, njegovu partijsku koleginicu Natašu Marković, za direktorku Komunalnih usluga, Besaleta Boškovića takođe kadra SDP-a za izvršnog direktora preduzeća za održavanje i zaštitu lokalnih puteva.

Skupština je dala i saglasnost na izbor Branka Banovića za direktora Zavičajnog muzeja.

Protiv izbora Banovića na tu funkciju nije glasao niko od opozicionih odbornika, dok su Gospića osim skupštinske većine podržala još dva opoziciona odbornika SNP-a Zdravko Bajić i Milovan Gogić.

Skupština je juče razriješila direktoricu Biblioteke “Stevan Samardžić” u Pljevljima Stanojku Ljiljanić i direktora Galerije Željka Čabarkapu.

Odbornik Pokreta za Pljevlja Božidar Bajić kazao je da su ova dva slučaja samo još jedini u nizu primjera „kako politika siluje zakon i pravo“.

Dan ranije skupštinska većina usvojila je novi poslovnik o radu Skupštine opštine kojom su diskusije odbornicima sa 15 minuta skraćene na 10, a umjesto tri replike odbornici će ubuduće moći da koriste samo jednu.

Nezadovoljna ovakvim predlozima, opozicija je preksinoć napustila sjednicu.

Bonus video: