Opština Budva krenula u prinudnu naplatu, Pažin: Šta i koliko da platim bez rješenja?

Pažin tvrdi da nije izbjegao da plati porez, već da nikada nije obaviješten, odnosno nije dobio rješenje o poreskom dugu i da usljed nemara Opštine ne može da utvrdi tačan iznos obaveze. On je kazao da je obavještenje o dugu neophodan, zakonom propisan postupak, prije pokušaja prinudne naplate
345 pregleda 15 komentar(a)
Zoran Pažin, Foto: Boris Pejović
Zoran Pažin, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.10.2018. 15:04h

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva pokrenula je postupak prinudne naplate poreskog duga od oko 1.600 eura protiv potpredsjednika Vlade i ministra pravde Zorana Pažina, tvrdeći da četiri godine nije platio porez na nepokretnost i turističku taksu za stan koji ima u metropoli turizma.

Pažin tvrdi da nije izbjegao da plati porez, već da nikada nije obaviješten, odnosno nije dobio rješenje o poreskom dugu i da usljed nemara Opštine ne može da utvrdi tačan iznos obaveze. On je kazao da je obavještenje o dugu neophodan, zakonom propisan postupak, prije pokušaja prinudne naplate.

Pažin je, uvidom u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine, vlasnik stana od 47 kvadrata na četvrtom spratu zgrade "Merkur Evropa“ preko puta Druge osnovne škole na zaobilaznici u Budvi.

Poreski dug je opštinska služba obračunala sa kamatom za period od 2014., zaključno sa 2017.

Prema informacijama “Vijesti”, ministru pravde ostavljen je rok od deset dana nakon što mu rješenje bude uručeno da izmiri dug i uplati na račun Opštine Budva. U suprotnom, Opština će izvršiti obezbjeđenje poreskog potraživanja zasnivanjem založnog prava na imovini Pažina i upisivanjem u katastarsku evidenciju hipoteke na stan.

“Nikada mi nije uručeno bilo kakvo rješenje o poreskom dugu. Ukoliko je rješenje o mom poreskom dugu dostavljeno Vama, odnosno ukoliko je informisanje medija prije nego poreskog dužnika metod rada poreske administracije Opštine Budva, mogu samo da predložim da mi rješenje o mom poreskom dugu proslijedi Vaša redakcija i ja ću utvrđeni dug bez odlaganja izmiriti. S druge strane, ukoliko nadležni iz Opštine Budva budu javno ustvrdili da sam na bilo koji način pokušao da izbjegnem plaćanje poreza, čiji iznos usljed njihovog nemara ne mogu ni da utvrdim, spreman sam da zadovoljenje za takve neistine zatražim na sudu, smatrajuci odgovornim sve koji dezinformisu javnost”, saopštio je Pažin “Vijestima”.

Bonus video: