Gegaj: Velikodržavni projekti jedino u glavama Medojevića i Danaja

66 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Gegaj, Foto: Luka Zeković
Nikola Gegaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.04.2015. 16:47h

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Gegaj komentarišući stavove lidera Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića iznijetih na Twitteru, gdje je ocijenio da je albansko pitanje u Crnoj Gori otvoreno, poručio je da bi Medojević "svoje slobodno vrijeme, kada se ne bavi internet politikom, pametnije utrošio na saniranje brojnih problema u kojima se guši Demokratski front, nego što ga troši na bespredmetno podizanje tenzija među crnogorskim građanima".

"Niti Crnoj Gori prijeti bilo kakva opasnost od velikodržavnih projekata, niti se za te svrhe smije zloupotrebljavati bilo koji narod u Crnoj Gori. Medojević bi morao da zna da je Albanija članica NATO saveza i da će Crna Gora to postati ove godine, te da to ujedno znači da nema nikakve promjene granica nikakvim sredstvima", naveo je Danaj.

On je dodao da velikodržavni projekti koji postoje "jedino u glavama Medojevića i Koča Danaja" ne mogu narušiti dobrosusjedske odnose Crne Gore i Albanije.

"A Albanci u Crnoj Gori su oduvijek bili lojalni državi u kojoj žive, davali značajan doprinos njenom razvoju i punog srca učestovali u obnovi crnogorske nezavisnosti. Kako je ovo ko zna koji put da pokušava da zloupotrijebi multinacionalni i multivjerski sklad i uvrijedi neku nacionalnu skupinu, Medojević ne treba da se čudi sopstvenoj totalnoj političkoj marginalizaciji i propasti saveza koji predvodi sa svojim istomišljenicima", zaključio je Gegaj.

Bonus video: