URA: Diktator napadima na URU pokazao ko mu zaista smeta

"Izgleda da njegovoj skupini ni poslije trideset godina ne preostaje ništa drugo do tih izlizanih fraza o vječnoj ugroženosti od silnih stranih uticaja i sila. Jer svi oni koplja (bezuspješno) trideset godina lome ne bi li osvojili jednu od najmanjih država u Evropi"
3077 pregleda 10 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

GP URA pozvao je DPS da objave svoja istraživanja o podršci partija u januaru

"Predsjednik države je u sinoćnjoj emisiji „Ukrštene riječi“ prozvao Građanski pokret URA i kazao da ta partija predstavlja „političku sekciju medijske i NGO infrastrukture“. Osvrćati se na ocjene čovjeka koji ima patologiju, u smislu iznošenja neistina, u šta se crnogorska javnost i sinoć imala priliku uvjeriti u samo jednom minutu, zaista nema neki posebni značaj. Jer svaka njegova istina je poput one tvrdnje da nema osnovanu nijednu kompaniju u inostranstvu, a nakon minute vremena pred neoborivim dokazima ipak priznaje da ima. No, to nije ništa novo što crnogorska javnost nije znala za dugih trideset godina njegove vladavine, i ako je sinoć kazao da nije vlastoljubiv vrijeđajući elemntarnu logiku i razum svakog mislećeg građanina u Crnoj Gori. Taman takva mu je istina i o Građanskom pokretu URA", navode it tog pokreta.

"Svojstveno njegovoj nazajažljivosti i odsustvu stida za bilo šta je i priča o milionskim poslovima i biznisima koje je kako tvrdi „pošteno i legalno“ započinjao od plate sa državničke funkcije u jednoj od najsiromašnijih zemalja u Evropi. Takvu udaljenost od realnog života svojih sunarodnika i građana nijesu imali ni najveći diktatori u istoriji civilizacije. Za njega su stotine hiljade eura kamate na kredite tričarije, u zemlji u kojoj je minimalna zarada jedna od najmanjih u Evropi", dodaju iz URA.

Navode i da je "svaka pobuna i kritizerstvo njegove vladavine ravna izdaji države i sklapanju pakta sa imaginarnim vječnim neprijateljima države".

"Izgleda da njegovoj skupini ni poslije trideset godina ne preostaje ništa drugo do tih izlizanih fraza o vječnoj ugroženosti od silnih stranih uticaja i sila. Jer svi oni koplja (bezuspješno) trideset godina lome ne bi li osvojili jednu od najmanjih država u Evropi. Odlična priča i školski primjer ideologije iz koje se vođa iznjedrio 1989. godine. Pozivamo na otrežnjenje sve građane i izlazak na ulice, već sjutra, kako bi zajedničkim snagama doprinijeli cilju – da postanemo moderna, evropska država koja je odlučno raskinula sa posljednjim diktatorom u Evropi i u kojoj odgovornost prema građanima i promjena vlasti nijesu jednaki apokalipsi države", zaključuju iz URA.

Bonus video: