Milić, Pajović i Vlahović u zvaničnoj posjeti SAD

"Predviđeni su susreti sa brojnim kongresmenima i senatorima, posebno sa kongresmenima crnogorskog kokusa na Kapitol hilu, zatim predstavnicima think-thank organizacija, kao i sa najznačajnijim ekspertima za oblasti koje su od važnosti za unapređenje bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje Crne Gore i SAD"
51 pregleda 0 komentar(a)
Darko Pajović, Azra Jasavić, Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Darko Pajović, Azra Jasavić, Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.03.2015. 12:56h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić, Pozitivne Crne Gore Darko Pajović i CdU Miodrag Vlahović, boraviće od 1. do 5. aprila u zvaničnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je saopšteno iz SNP-a i Pozitivne, tokom posjete SAD-a, Milić i Pajović će razgovarati sa visokim zvaničnicima Stejt Departmenta i Kongresa.

"Predviđeni su susreti sa brojnim kongresmenima i senatorima, posebno sa kongresmenima crnogorskog kokusa na Kapitol hilu, zatim predstavnicima think-thank organizacija, kao i sa najznačajnijim ekspertima za oblasti koje su od važnosti za unapređenje bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje Crne Gore i SAD", navodi se u saopštenju SNP-a.

Dodaje se da će posjeta Vašingtonu biće dobra prilika da Milić sa važnim akterima američke političke i ekonomske scene razmijeni mišljenja o aktuelnim pitanjima i izazovima sa kojima se suočava naš region i ukupna međunarodna javnost.

Pajović će, kako je saopšteno, sa američkim zvaničnicima razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i regionu, važnosti NATO integracija za Crnu Goru kao i unaprijeđivanju ekonomske saradnje između dvije zemlje.

"Nakon Vašingtona, Pajović će boraviti u Njujorku, gdje će se sastati sa predstavnicima crnogorske dijaspore, što je dobra prilika da se razmijene mišljenja o važnosti investicija i ekonomskom razvoju Crne Gore", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Bonus video: