Cetinjski SDP indirektno podržao Krivokapića

"Na ovaj način će SDP biti vođena u skladu sa interesom članstva i glasača Socijaldemokratske partije u cjelini, kako bi u narednom periodu u potpunosti ispunili svoja programska opredjeljenja"
0 komentar(a)
SDP Cetinje, Foto: SDP
SDP Cetinje, Foto: SDP
Ažurirano: 31.03.2015. 06:04h

Cetinjski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) indirektno je podržao lidera Ranka Krivokapića, poručujući da u predizbornu godinu, stranka mora ući organizaciono jača i politički pripreljena za samostalan nastup.

Opštinska Konvencija cetinjskog SDP-a jednoglasno je izabrala 14 predstavnika odbora za Kongres, koji će se održati 3. juna, a kao kandidati za Glavni odbor predloženi su Ivan Gazivoda, Nikola Đurašković i Olivera Mace Martinović.

“Vođeni potrebom da partija uđe stabilna i snažna u važnu predizbornu godinu, politički i organizaciono pripremljena za potreban i izvjestan samostalan nastup, smatramo da SDP treba da djeluje nezavisno u odnosu na sve političke partije i aktere, vođena sopstvenim viđenjem društvenih problema i načina njihovog rješavanja”, kazao je predsjednik cetinjskog odbora Mirko Stanić.

Osim Krivokapića, za mjesto predsjednika stranke, koji će biti biran na kongresu, kandidovao se i aktuelni potpredsjednik Ivan Brajović. Cetinjski odbor, u kojem je i član predsjedništva Borislav Banović, smatra da je političko djelovanje bez uticaja drugih bilo dominantno u tom odboru, i da treba da bude preovlađujući i na državnom nivou.

"Na taj način će SDP biti vođen u skladu sa interesom članstva i glasača u cjelini, kako bi u potpunosti ispunili programska opredjeljenja".

Bonus video: