DELEGACIJA U SKOPLJU

Podrška poslanika Zajednici Crnogoraca u Makedoniji

Kako je naveo Vuković, svestrano povezivanje, partnerski odnos, solidarnost i saradnja matice i iseljenika u Makedoniji, u ostvarivanju zajedničkih ciljeva, predstavljaju najbolji način za prevazilaženje problema, nesporazuma, neslaganja i podjela
63 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Vuković, Crna Gora i Makedonija, Foto: Vlada Crne Gore
Miodrag Vuković, Crna Gora i Makedonija, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 30.03.2015. 14:24h

Parlament podržava Zajednicu Crnogoraca u Makedoniji i sva udruženja iseljenika iz Crne Gore, poručio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Miodrag Vuković.

On je predvodio delegaciju Odbora na petoj godišnjoj skupštini Zajednice Crnogoraca u Makedoniji u Skoplju.

„Zajednica Crnogoraca u Makedoniji i sva udruženja iseljenika iz Crne Gore već sada imaju i uvijek će imati podršku u matičnom odboru crnogorskog parlamenta“, kazao je Vuković.

Kako je naveo, svestrano povezivanje, partnerski odnos, solidarnost i saradnja matice i iseljenika u Makedoniji, u ostvarivanju zajedničkih ciljeva, predstavljaju najbolji način za prevazilaženje problema, nesporazuma, neslaganja i podjela.

On je objasnio da je potrebno ići u pravcu izgradnje odnosa uzajamnog poštovanja i povjerenja.

„Radimo strpljivo i ovih dana u Parlamentu počinje ozbiljna rasprava o vanredno važnom sistemskom zakonu kojim se utvrđuju obaveze Crne Gore u radu sa našim ljudima koji žive u drugim državama“, najavio je Vuković.

Vuković je, kako se navodi u saopštenju, rekao da je Crna Gora na početku izgradnje i unaprjeđenja saradnje sa iseljenicima.

Za predsjednika Zajednice Crnogoraca u Makedoniji izabran je Boris Popivoda.

Preporučujemo za Vas