PzP poziva antirežimske partije da se okupe oko DF-a

Zaključcima se "jednoglasno i snažno podržava DF da nastavi sa ostvarivanjem njegovih istorijskih misija - crnogorsko-srpskog pomirenja i objedinjavanja svih istinskih antirežimskih snaga, bez obzira na vjeru i naciju, na poslu smjene kriminalnog režima i na poslu formiranja odgovorne i stručne alternative aktuelnoj vlasti"
14 komentar(a)
Pokret za promjene, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pokret za promjene, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.03.2015. 17:54h

Glavni odbor Pokreta za promjene zadužio je svoje predstavnike u Predsjedništvu Demokratskog fronta da iniciraju terensku i medijsku kampanju po Crnoj Gori čiji je cilj njegovo jačanje i priprema vaninstitucionalnih metoda djelovanj, koji uključuju i proteste.

U saopštenju sa sjednice GO navodi se da bi se na taj način stvorili uslove za formiranje prelazne Vlade koja bi pripremila prve fer i slobodne izbore.

Na sjednici GO PzP predstavnici PZP u Predsjedništvu DF informisali su članove tog tijela o poslednjim dešavanjima u DF-u i o implementaciji „Manifesta političkog djelovanja PzP u uslovima političke krize“, koji je usvojen ranije na sjednici GO.

"Glavni odbor je tim povodom jednoglasno usvojio Zaključke, u kojima je snažno podržano postupanje stranačkog rukovodstva tokom minulih dešavanja. GO PZP je današnjim Zaključcima jednoglasno i snažno podržao DF da nastavi sa ostvarivanjem njegovih istorijskih misija : crnogorsko-srpskom pomirenju i objedinjavanju svih istinskih antirežimskih snaga, bez obzira na vjeru i naciju, na poslu smjene ovog kriminalnog režima i na poslu formiranja odgovorne i stručne alternative aktuelnoj vlasti," navodi se u saopštenju.

GO PZP je danas pozvao, kako piše, sve antirežimske partije, činioce civilnog društva i građane, da se okupe oko DF, kao najznačijnijeg opozicionog činioca, kako bi pomogli da se stvore preduslovi za ostvarenje pomenutih istorijskih ciljeva. GO je jednoglasno usvojio ocjenu, da je eskalacija političke, ekonomske, institucionalne i moralne krize - koja je nastupila u periodu nakon usvajanja Manifesta PZP-a - dodatno potvrdila političku viziju i neupitnost metoda djelovanja u uslovima krize, koje je GO PZP predlagao svojim partnerima prije više od 5 mjeseci.

U Zaključcima se "sa žaljenjem konstatuje da su, umjesto okupljanja svih demokratskih i antirežimskih činilaca oko DF-a ( kako bi se obezbijedili prvih fer i demokratskih izbora, koji bi neupitno doveli do smjene kriminogenog režima ), određeni centri vaninstitucionalne moći pokrenuli proces borbe za prevlast unutar opozicione scene".

"Konstatovano je da je pomenuta, dobro poznata lobistička grupa, u cilju ostvarenja i zaštite sopstvenih poslovnih interesa, još jednom inicirala prekompoziciju opozicione scene, od čega je profitirao samo aktuelni režim, i koja je dovela do slabljenja političke alternative.

GO PZP je jednoglasno konstatovao da je, uprkos snažnoj kampanji koja je u medijima i na terenu mjesecima vođena protiv DF-a, naš koalicioni savez pokazao utemeljenost svoje političke misije, svoju dokazanu snagu, kao i čvrstinu povjerenja i podrške koju DF uživa među građanima Crne Gore," saopštio je PZP.

Bonus video: