SNP: Izjave Hana treba da zabrinu Vladu i predsjednika

"Ako, pak, to ne možete, povucite se sa pozicija i raspišite izbore pa neka posao EU integracija obavlja neko drugi. U protivnom smatraćemo da vama i nije cilj Evropska unija"
0 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 21.09.2018. 10:24h

Rečenica koju je nedavno izgovorio evropski komesar za proširenje Johanes Han, da Crna Gora može izgubiti epitet najagilnijeg kandidata za EU ukoliko ne napravi napredak u rešavanju slučaja “Lakić”, treba da zabrine crnogorsko rukovodstvo, kako Vladu, tako i predsjednika države, saopšteno je iz SNP-a.

"Han je prenio jasnu poruku EU da se očekuje adekvatna istraga sa jasnim rezultatima i konsekvencama. Pogotovo, ako on kaže, da će o ovome biti riječi i u najnovijem izvjestaju EK, ili, kako reče, pregovori o članstvu u EU mogu biti i zamrznuti", navodi se u saopštenju.

Dok je premijer Marković nedavno u Draču izjavio da je prioritet institucija koje odgovaraju Vladi rješavanje slučaja Lakić te da su zbog toga izvršene promjene u policiji predsjednik Đukanović kaže da ovakvo stanje nerješavanja slučaja nije poželjno ali je normalno, podsjećaju iz SNP-a.

"Gospodo iz vlasti, sa bilo koje adrese. Nema demokratskog društva bez slobode medija, niti ima slobode medija, bez sigurnosti novinara", piše u saopštenju.

Oni su poručili vlastima da usaglase svoje stavove, pospješe institucije koje su njima i parlamentu podređene "da počnu da se miješaju u posao".

"Ako, pak, to ne možete, povucite se sa pozicija i raspišite izbore pa neka posao EU integracija obavlja neko drugi. U protivnom smatraćemo da vama i nije cilj Evropska unija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: