Sekulić: Referendum o članstvu u Alijansi bespotrebno gubljenje vremena

19 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Luka Zeković
Predrag Sekulić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.03.2015. 12:42h

Održavanje referenduma o članstvu Crne Gore u Alijansi bilo bi bespotrebno gubljenje vremena i energije, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista, Predrag Sekulić, navodeći da je vojna neutralnost najskuplja opcija.

Zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije, Goran Danilović, rekao je ranije da bi na referendumu o NATO-u, ako ga bude, trebalo postaviti dva pitanja – da li ste za vojnu neutralnost Crne Gore i da li ste za uključenje države u Alijansu.

Danilović je ocijenio da je za Crnu Goru najbolje da krene putem vojne neutralnosti, nesvrstavanja i nepriključivanja vojnim savezima.

"Imajući u vidu činjenicu da u parlamentu sjedi više od dvije trećine poslanika čije partije u svom programu imaju pristupanje NATO-u, smatram da je održavanje referenduma bespotrebno gubljenje vremena i energije“, kazao je Sekulić agenciji MINA.

To, kako je rekao, smatra prije svega zbog činjenice da je pitanje NATO članstva u Crnoj Gori već godinama u fokusu pažnje javnosti i da javnost veoma dobro zna kakvi su politički programi pojedinih partija.

"Nema nikakve dileme – građani bi na tom referendumu većinski bili za učlanjenje u NATO, zbog mnogih prednosti,a prije svega zbog toga što dobijamo političku i ekonomsku stabilnost i što bi građani Crne Gore veoma brzo osjetili benefite tog članstva“, kazao je Sekulić.

On smatra da nema potrebe za održavanjem referenduma i da su građani veoma dobro upoznati sa tim koje političke partije zastupaju koje ideje kad je u pitanju članstvo u NATO-u. „U parlamentu imamo više od dvije trećine poslanika koji se zalažu za NATO“.

"Vojna neutralnost je najskuplja opcija za Crnu Goru i da od vojne neutralnosti možemo da imamo puno štete, a da nemamo ništa pozitivno. Mišljenja sam da je ulazak u NATO njabolji okvir i za političku stabilnost i ekonomski prosperitet Crne Gore", kazao je Sekulić.

Bonus video: