Perić: Tužilaštvo ima mehanizam da ispita bogatstvo ideologa DPS-a

Perić navodi da Tužilaštvo ima mehanizam da prekrati zabavljanje javnosti o tome šta sve nema ideolog vlasti
56 pregleda 1 komentar(a)
Srđan Perić, Foto: Boris Pejović
Srđan Perić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.03.2015. 15:17h

Kako bi umanjila političku štetu, vlast se naprasno želi pokazati kao veliki borac protiv korupcije na visokom nivou, odnosno protiv pojave koja najvjerovatnije stoji u pozadini enormnog bogaćenja pojedinaca iz vlasti, smatra Srđan Perić, potpredsjednik Pozitivne Crne Gore.

"Javnost je ovih dana preplavljena podacima koji jasno ukazuju na to da visoki funkcioneri DPS-a ni ne znaju šta sve imaju. Da bi sve to bilo relativizovano i bolje upakovano, tu je i preko svake mjere medijsko forsiranje unutaropozicionih prilika. Dodatni „šmek" cijeloj priči daje izjava političkog direktora te partije da će status potpredsjednika njegove stranke, kojeg opisuje kao čovjeka partije, zavisiti od dogovora sa premijerom. Kao krunu cijle priče imamo izjavu advokata potpredsjednika DPS-a da on nema račune u Švajcarskoj, pritom ne pominjući da li ih je imao ranije", navodi se u saopštenju.

Perić navodi da Tužilaštvo ima mehanizam da prekrati zabavljanje javnosti o tome šta sve nema ideolog vlasti.

"Pozvati na saslušanje potpredsjednika DPS-a i pitati ga vrlo prosto pitanje: da li je imao, u prošlom vremenu, milione na švajcarskim računima? Radi se o iznosu za koji bi neko ko prima platu 1.000 eura trebalo da radi preko 315 godina. Svi su izgledi da neko to može steći u mnogo kraćem periodu, a da pritom bude ideolog partije koja promoviše socijalnu pravdu. Uvjereni smo da bi detaljna istraga u vezi sa potredsjednikom DPS-a rasvijetlila i političku korupciju u Budvi koja je bila usmjerena protiv Pozitivne Crne Gore, ali to je priča za neku dugu priliku od koje Pozitivna neće odustati, ali koja u ovom trentuku nije prioritetna za javnost. Za javnost je sada mnogo bitnije da ne prisustvuje još jednom pravnom maratonu gdje bismo na kraju imali situaciju, tresla se gora, dobio se štrik", zaključuje se u saopštenju Perića.

Bonus video: