Abdić na mjestu Kovačević

347 pregleda 13 komentar(a)
Nermin Abdić, Foto: Dps.me
Nermin Abdić, Foto: Dps.me
Ažurirano: 20.03.2015. 07:53h

Odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Nermin Abdić, najvjerovatnije će u poslaničkim klupama zamijeniti Zoricu Kovačević koja je imenovana za ministarku rada i socijalnog staranja.

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević kazao je “Vijestima” da će upražnjeno mjesto u parlamentu popuniti po redosljedu, a sljedeći na redu je Abdić koji je na parlamentarnim izborima bio 71. na izbornoj listi koalicije DPS-SDP-LP.

Abdić je u parlamentu trebalo da zamjeni Zorana Srzentića, ali je umjesto njega poslanik postala bivša gradonačelnica Kotora Maja Ćatović. Na listi DPS-a nakon Abdića nalaze se Maida Bešlić, Alma Kršić i Milica Nikolić.

DPS će popuniti i mjesto u Državnoj izbornoj komisiji (DIK) gdje će Branku Lakočević, od nedavno predsjednicu Upravnog suda, naslijediti zamjenica člana Ljubinka Popović-Kustudić koja je prisustvovala posljednjoj sjednici DIK-a.

Administrativni odbor pokrenuo je proceduru za izbor novog zamjenika člana, što znači da će Popović-Kustudić biti imenovana za stalnog člana Komisije

Bonus video: