Kalinić se priključuje Lekiću

87 pregleda 12 komentar(a)
Srđan Kalinić, Foto: Radomir Petrić
Srđan Kalinić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 19.03.2015. 12:46h

Nosilac liste Demokratskog frotna na majskim izborima u Baru 2014. i šef odborničkog kluba DF u SO Bar dr Srđan Kalinić saopštio je da će se pridružiti Miodragu Lekiću u njegovoj novoj političkoj partiji.

U saopštenju za medije, dr Kalinić je istakao da će u svom budućem političkom radu pružiti podršku Lekiću "s obzirom da je dosadašnji čelnik DF odlučio da formira novi politički subjekat u Crnoj Gori "Demos".

Kalinić je ukazao da su Lekićevi motivi političkog djelovanja identični njegovim ciljevima i viđenjima budućnosti Crne Gore.

"Ciljevi su bazirani na suštinskim promjenama sistema vrijednosti u Crnoj Gori, prevashodno zalaganje za pravnu državu u kojoj će praktično biti primjenjivana vladavina prava, zatim ekonomski progres i stvaranje poslovnog ambijenta u kome građani mogu da žive od svog rada.Takođe podržavam zajedničko djelovanje svih političkih partija koje u osnovi imaju ovakvu orijentaciju. Na čelu odborničkog kluba DF u Baru imao sam dobru saradnju sa odbornicima koalicije i ubijeđen sam da će ta saradnja biti nastavljena. Kao čovjek sa istinskim demokratskim stavom, smatram da svaki političar treba shodno svojim uvjerenjima i ciljevima da se opredijeli za buduće djelovanje, bez nametanja bilo čije volje", saopštio je dr Kalinić.

Dodajući da uvažava sugrađane koji su mu dali povjerenje, on je istakao da će ostati odbornik u SO Bar.

Bonus video: