PzP: Direktor Centra za kulturu Mojkovac privatizovao svoju funkciju

„Previdjeli su da je Ćorić zbog krivičnog djela osuđen na uslovno šest mjeseci na dvije godine. Ćorić je, takođe, počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja, jer je nenamjenski trošio novac Centra. Od tog novca štampao je, bez obobrenja savjeta ustanove, svoju i knjigu Mirka Jakovljevića”, tvrdi prvi čovjek mojkovačkog PzP
233 pregleda 3 komentar(a)
Centar za kulturu Mojkovac (Novina)
Centar za kulturu Mojkovac (Novina)
Ažurirano: 18.03.2015. 19:34h

Iz Opštinskog odbora PzP-a juče su uputili niz ozbiljnih optužbi na račun direktora mojkovačkog Centra za kulturu Rodoljuba Ćorića. Sve to su, tvrdi predsjednik OO PzP Marinko Medojević razlozi zbog kojih odbornici, u nastavku sjednice lokalnog parlamenta, prekinute 26. februara, ne bi trebalo da podrže Ćorićev izbor.

Medojević je podsjetio da je konkurs za izbor direktora Centra raspisan 20. juna prošle godine i da su se javili samo Ćorić i Milovan Ćetković. Kako je konstatovala konkursna komisija, Ćetković nije dostavio ljekarsko uvjerenje pa mu je kandidatura odbijena.

„Previdjeli su da je Ćorić zbog krivičnog djela osuđen na uslovno šest mjeseci na dvije godine. Ćorić je, takođe, počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja, jer je nenamjenski trošio novac Centra. Od tog novca štampao je, bez obobrenja savjeta ustanove, svoju i knjigu Mirka Jakovljevića”, tvrdi prvi čovjek mojkovačkog PzP.

Kako Medojević navodi, „dokazi za malverzacije koje je pravio izvršni direktor Centra za kulturu biće dostupni odbornicima u okviru revizorskog izvještaja“. Medojević kaže sve to vjerovatno neće spriječiti odbornike DPS-a da Ćoriću daju podršku.

„Glasaće i odbornici Nezavisne liste Ivana Ašanina“, navodi se u saopštenju OO PzP.

Čorić je juče optužbe iz te stranke okarektarisao kao „ličnu osvetu sujetnih pojedinaca“. Podsjetio je da prema članu 25 Zakona o kulturi, uslovna kazna ne može biti razlog za razrješenje direktora.

On je objasnio da su eventualne zamjerke revizora rezultat činjenice što u toj ustanovi nije bilo stručnog kadra za vođenje finansija, pa je angažovana knjigovodstvena agencija. Radnica koja je to prije radila, kako je kazao, sporazumno je raskinula radni odnos.

„Tačno je da je izdavačka kuća, prva u Mojkovcu, koju sam osnovao u okviru Centra štampala Jakovljevićevu knjigu i moju. To je sve koštalo 1. 500 eura. Nijesam tražio saglasnost savjeta, jer nijesam znao da treba. Pred nadležnim organima, svi čalnovi savjeta su međutim kazali da bi podržali to. Novac za štampanje svoje knjige sam vratio na račun ustanove, uskoro će biti vraćen i onaj potrošen za Jakovljevićevu”, kazao je Ćorić.

Nije platio gostovanje Medojevića

Rodoljub Ćorić je podosjetio da je tokom njegovih mandata organizovano na desetine kulturnih manifestacija, te da je u rekonstrukciju Centra uloženo 700. 000 eura. Medojevića je podsjetio da je radiju, koji postoji u okviru Centra još prije šest godina ostao dužan 300 eura.

Ćorić tvrdi da nije platio gostovanje Nebojše Medojevića na tom mediju tokom jedne od predizbornih kampanja. Ćorić je sve otužbe odbacio sa gnušanjem.

Bonus video: