Zoricu Kovačević cijene i politički oponenti

Kovačevićeva je prepoznata kao dobar menadžer, prvenstveno što je danilovgradski Dom zdravlja bukvalno preporodila
139 pregleda 24 komentar(a)
Zorica Kovačević, Foto: Savo Prelević
Zorica Kovačević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.03.2015. 06:18h

Jedan od rijetkih funkcionera DPS-a koji dobija pohvale i od političkih oponenata - Zorica Beba Kovačević biće ministarka rada i socijalnog staranja.

Kovačevićeva je prepoznata kao dobar menadžer, prvenstveno što je danilovgradski Dom zdravlja bukvalno preporodila.

U rodnom Danilovgradu je veoma popularna. Zbog toga je, tvrdili su ranije iz lokalnog DPS-a, i smetala predsjedniku Opštine Branislavu Đuranoviću, koji je 2012. eliminisao iz Izvršnog odbora te partije.

Na poziciju ministra dolazi iz poslaničkih klupa.

U profesionalnoj karijeri bila je, između ostalog, pomoćnica direktora podgoričkog JP Vodovod i pomoćnica ministra zdravlja od 2003. do 2005.

Malo poznat detalj o Kovačevićevoj je da je prije 25 godina, nakon što je staro rukovodstvo Crne Gore podnijelo ostave prilikom AB revolucije, rukovodila Komunističkom artijom Crne Gore sedam dana, do izbora Momira Bulatovića i ostalih iz garniture “mladih, lijepih i pametnih”.

Rođena je 1956. u Danilovgradu, u Podgorici je završila Pravni fakultet.

Kovačevićeva će na funkciji ministra rada i socijalno staranja zamijeniti Predraga Boškovića koji je preuzeo Ministarstvo prosvjete. Osim tih rješenja Predsjedništvo DPS-a, na predlog Mila Đukanovića, odlučilo je i da pravni zastupnik Crne Gore pred sudom u Strazburu Zoran Pažin bude ministar pravde, direktor bolnice u Meljinama Budimir Šegrt preuzme ministarstvo zdravlja, književnik Pavle Goranović resor kulture. Novi ministri trebalo bi da budu izabrani na današnjoj sjednici Skupštine.

Politički direktor Pozitivne Aleksandar Ražnatović je ocijenio da se nastavlja praksa da se na najodgovornijim mjestima postavljaju partijski vojnici kojima su od državnih važniji uskopartijski interesi.

On je, ipak, kao pozitivan primjer izdvojio Kovačevićevu za koju vjeruje da će raditi po zakonu.

Bonus video: