REKONSTRUKCIJA VLADE

Novi ministri: Pažin mijenja Duška Markovića, Šegrtu zdravlje...

Odluka je saopštena na današnjoj sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista
79 komentar(a)
Zoran Pažin, Foto: Zoran Đurić
Zoran Pažin, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.03.2015. 19:04h

Zoran Pažin je novi ministar pravde, Predrag Bošković će voditi prosvjetu, Pavle Goranović kulturu, a Budimir Šegrt resor zdravlja, potvrđeno je "Vijestima".

Odluka je saopštena na današnjoj sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista. Pažin je pravnik zastupnik Crne Gore pred Strazburom.

Marković ne bi da je i ministar >>>

"Vijesti" su ranije objavile da je Predrag Bošković glavni pretendent za poziciju ministra prosvjete, da je najbliži funkciji ministra zdravlja direktor privatne zdravstvene ustanove Meljine dr Budimir Šegrt, koji je bio i na čelu  Kliničkog centra Crne Gore, i da je književnik Pavle Goranović kandidat za ministra kulture, i da Duško Marković ne želi više da pokriva funkciju ministra pravde.

Marković ostaje potpredsjednik Vlade.

Bošković je na mjesto ministra rada i socijalnog staranja došao 2012. godine.  Bio je poslanik, zamjenik ministra spoljnih poslova Srbije i Crne Gore, ministar ekonomije u Vladi Crne Gore i predsjednik odbora direktora Rudnika uglja. 

Pavle Goranović je do sada bio na čelu Zavoda za školstvo, a Budimir Šegrt direktor privatne zdravstvene ustanove Meljine.

Preporučujemo za Vas