Predrag Bošković novi ministar prosvjete

Trenutno su upražnjena rukovodeća mjesta u kulturi, prosvjeti i zdravstvu
367 pregleda 90 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Boris Pejović
Predrag Bošković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.03.2015. 07:28h

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković biće novi ministar prosvjete, saznaju "Vijesti"u Vladi.

Predsjedništvo DPS-a bi za vikend trebalo da odluči ko će popuniti upražnjena mjesta u vladi. Mjesto ministra prosvjete upražnjeno je od odlaska Slavoljuba Stijepovića na funkciju gradonačelnika Podgorice, a u međuvremenu je taj resor pokrivala ministarka nauke Sanja Vlahović. Pored resora prosvjete, bez stalnih rukovodilaca su i ministarstva kulture i zdravstva. Resorom kulture, nakon imenovanja Branislava Mićunovića na mjesto ambasadora u Beogradu, upravlja potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković. Ministarstvom zdravlja, nakon infekcije pet beba i smrti jedne od njih u bjelopoljskoj bolnici i ostavke Miodraga Radunovića rukovodi ministar ljudskih i manjinskih prava Suad Numanović.

Premijer Milo Đukanović najavio je da će sva rukovodeća mjesta u ministarstvima biti popunjena 17. marta, na prvoj redovnoj sjednici Skupštine na Cetinju.

Bošković je na mjesto ministra rada i socijalnog staranja došao 2012. godine. Bio je poslanik, zamjenik ministra spoljnih poslova Srbije i Crne Gore, ministar ekonomije u Vladi Crne Gore i predsjednik odbora direktora Rudnika uglja.

Bonus video: