DNP: Učinili smo sve da Lekić promijeni odluku o napuštanju DF

Oni su mu, kako su objasnili, predložili i da s pozicije neprikosnovenog lidera DF-a, i do danas lidera opozicije, otpočne misiju opozicionog objedinjavanja
102 pregleda 5 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.03.2015. 17:42h

Predstavnici Demokratske narodne partije (DNP) na sjednici Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) pokušali su da utiču na Miodraga Lekića da ne napusti taj opozicioni savez, kazali su iz DNP, iskazujući žaljenje zbog njegove odluke.

Lekić je ranije potvrdio da će nastaviti da samostalno politički dijeluje i da će se narednih dana opredijeliti za, kako je naveo, konkretne organizacione forme daljeg javnog angažovanja.

"DNP, kao jedan od konstituenata DF, sa žaljenjem je primila odluku Lekića da napusti funkciju predsjednika ovog saveza, i formira svoju političku partiju, na šta ima ustavno i svako drugo pravo", saošteno je iz DNP.

Iz DNP su saopštili da su njihovi predstavnici na Predsjedništvu DF-a „učinili su sve da bi Lekić promijenio svoju odluku o napuštanju DF-a“.

Oni su mu, kako su objasnili, predložili i da s pozicije neprikosnovenog lidera DF-a, i do danas lidera opozicije, otpočne misiju opozicionog objedinjavanja.

"Nažalost, Lekiću ova opcija nije bila prihvatljiva. Kao jedan od konstituenata DF-a, DNP obavještava javnost da će u narednom periodu zajedno s ostalim konstituentima, udruženjima i vanstranačkim ličnostima u ovom savezu, na jasnim opozicionim principima još snažnije nastaviti s antirežimskom borbom i aktivnostima", navodi se u saopštenju DNP.

Društveno-politički procesi, koji će se, kako su naveli, desiti u narednom periodu, "iziskivaće snažan opozicioni odgovor, a uvjereni smo da jedino DF može biti glavni zamajac promjena, što će se vrlo brzo i potvrditi".

Bonus video: