PzP: Ideja formiranja partije dolazi u veoma lošem trenutku

“Sa žaljenjem konstatujemo da je Miodrag Lekić odbio naše predloge i zalaganja za njegov ostanak na čelu DF i obavijestio nas da će da formira svoju političku partiju”, navodi se u saopštenju Pokreta
17 komentar(a)
PzP, Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
PzP, Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.03.2015. 16:47h

Pokret zA promjene (PzP) je sa žaljenjem prihvatio odluku Miodraga Lekića da napušti Demokratski front i formira svoju političku partiju. On je kazao da DF predstavlja “jedinu nadu za smjenu ovog režima”.

“Predstavnici PzP u Predsjedništvu DF su dali podršku i ponudili Miodragu Lekiću da nastavi da vodi DF do ostvarenja zajedničkih ciljeva, u cjelosti podržavajući temeljne principe na kojim je DF osnovan.

Rekao je da su razlike koje su postojale između konstituenata DF prirodne i posljedice su različitih ideoloških i programskih profila stranaka, a “bile su nam svima poznate i prilikom osnivanja DF”.

“Sa žaljenjem konstatujemo da je Miodrag Lekić odbio naše predloge i zalaganja za njegov ostanak na čelu DF i obavijestio nas da će da formira svoju političku partiju”, navodi se u saopštenju Pokreta.

PzP smatra da ideja formiranja političke partije dolazi u veoma lošem trenutku,”kada se aktuelni režim nalazi u ogromnim problemima a nastavak fragmentacije opozicione scene samo ide u prilog očajničkim pokušajima Đukanovića i Krivokapića da opstanu na vlasti, po svaku cijenu”.

Bonus video: