Mustafić: Regionlanom saradnjom do cilja - članstva u EU

Mustafić se sastao se i sa predstavnicima tri aktivna udruženja iseljenika iz Crne Gore u Albaniji
1 komentar(a)
Suljo Mustafić, Albanija, Foto: Skupština Crne Gore
Suljo Mustafić, Albanija, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 13.03.2015. 16:08h

Integrativni cilj država regiona je članstvo u Evropskoj uniji, a to nije moguće postići bez aktivne uloge u regionalnoj saradnji i promišljanja vanjske politike u regionalnom kontekstu, kazao je potpredsjednik Skupštine Crne Gore.

On je kako je saopšteno iz njegovog kabineta prisustvovao konferenciji odbora za vanjsku politiku parlamenata Zapadnog Balkana na poziv predsjednice Odbora za vanjsku politiku Parlamenta Albanije Arta Dade.

"Crna Gora je definisala regionalnu saradnju kao jedan od najznačajnijih spoljno-političkih prioriteta. Naša zemlja je napravila uspjeh u realizaciji dosadašnjih reformi. Nastavljamo sa radom na reformama, prije svega u oblasti bezbjednosti i vladavine prava koje bi trebalo da nas dovedu do pozitivnog ishoda krajem 2015. godine i do poziva za članstvo u NATO savez, kazao je u svom obraćanju Mustafić.

U saopštenju se dodaje da se Mustafić kao koordinator Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Parlamentom Albanije, sastao sa predsjednikom parlamentarne Grupe prijateljstva između Albanije i Crne Gore, Paulinom Strekajem.

"Tokom sastanka naglašeno je zadovoljstvo za jačanjem saradnje dvije države kroz grupe prijateljstva koje mogu predstavljati čvrst most povezivanja i primjer dobre prakse parlamentarne saradnje. Sastanku je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Albaniji, Ferhat Dinoša", piše u saopštenju.

Mustafić se sastao se i sa predstavnicima tri aktivna udruženja iseljenika iz Crne Gore u Albaniji, a sastanku su prisustvovali predstavnici udruženja Morača-Rozafa - Pavle Brajović, Alba Montenegro – Burhan Čulić i Duklja – Hasan Lekić, koja djeluju u Skadru i oni su Mustafića, upoznali sa istorijatom, aktivnostima i projektima kao i planom rada udruženja.

"Takođe, tokom sastanka navedene su određene prepreke sa kojima se susrijeću iseljenici iz Crne Gore u Albaniji. Potpredsjednik Mustafić je izrazio spremnost i otvorenost da u domenu nadležnosti Odbora za međunarodne odnose i iseljenike tako i u sinhronizovanoj saradnji državnih institucija koje se bave ovom temom, izađe u susret i konkretno djeluje u pravcu rješavanju problema i poboljšanja statusa iseljenika iz Crne Gore koji žive u Albaniji", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: