I Rastoder kandidat za potpredsjednika građanskog pokreta URA

Rastoder će biti potpredsjednik, uz Dritana Abazovića, Boženu Jelušić i Rada Bojovića
184 pregleda 39 komentar(a)
Šerbo Rastoder, Foto: Savo Prelević
Šerbo Rastoder, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2015. 06:47h

Univerzitetski profesor Šerbo Rastoder biće četvrti kandidat za potpredsjednika građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA), odlučio je Inicijativni odbor tog pokreta.

Izvor “Vijesti” iz građanskog pokreta navodi da je odluka donijeta u susret osnivačkoj konvenciji URA, koja je zakazana za sjutra.

Osim Rastodera, kandidati za potpredsjednike URA su i nezavisni poslanik Dritan Abazović, kao i članovi inicijativnog odbora Božena Jelušić i Rade Bojović, dok je jedini kandidat za predsjednika Žarko Rakčević.

"Građanski pokret URA će, na ovaj način, zaokružiti namjeru da u rukovodstvu pokreta budu istaknute javne ličnosti i dokazani zastupnici građanskog koncepta Crne Gore, kao temelja razvoja naše zemlje na demokratskom i socio-ekonomskom planu”, kazao je sagovornik “Vijest”, navodeći da je iza Rastodera impresivna karijera. “Zadovoljstvo nam je što će i Rastoder, akademik i kandidat za rektora Univerziteta Crne Gore, biti u prvoj liniji URA tokom predstojećih aktivnosti usmjerenih ka političkim promjenama, koje su preduslov sveukupnog napretka Crne Gore", kazao je sagvornik "Vijesti".

Na osnivačkoj konvenciji URA, kako je naveo, biće predstavljen i Koordinacioni odbor, koji će činiti stručnjaci za ključne oblasti državne politike.

"Namjera nam je da se veoma posvećeno usmjerimo ka ostvarivanju prvog cilja - promjeni vlasti, kao i da građanima jasno saopštimo što će biti naši potezi i u kom pravcu će se odvijati oporavak i razvoj Crne Gore nakon što reformske snage preuzmu upravljanje državom", kazao je on.

Bonus video: