SDP Cetinje: Gospodo bez sujete iz DPS, saberite svoje dugove

Iz SDP poručuju DPS da treba da znaju da su prethodnu vlast činila svega tri čovjeka iz SDP, a da su ključne pozicije pokrivali predstavnici DPS
5 komentar(a)
SDP Cetinje, Foto: SDP
SDP Cetinje, Foto: SDP
Ažurirano: 08.03.2015. 17:23h

Glasnogovornici lokalnog DPS-a kada nemaju argumenata i kada jasno vide da su Cetinje sa nekoliko miliona zadužili za više od 20 miliona, sto su im jasno saopštili i nadležni državni organi, počnu da pričaju o sujeti, saopšteno je iz SDP Cetinje.

"Da, gospodo iz DPS-a, sujetni smo ako je sujeta voditi brigu o svom gradu koji ste osiromašili i doveli na najniže grane od njegovog postanka. Da, sujetni smo ako je sujeta sa brigom gledati da cetinjska đeca napuštaju Cetinje, a priučeni pripravnici iz drugih gradova vode Prijestonicu? Znate vi, "gospodo bez sujete" da nama i građanima Cetinja više ne možete prodati priču o MACCOC-u, o stotinama radnika u Gornjem Obodu, pogonima kožne galanterije, proizvodnji solarnih panela, proizvodnji čokolade, filmskim studijima i raznim drugim virtuelnim bajkama koje ste nam predstavljali pred prethodne izbore", navodi se u saopštenju.

Iz SDP dodaju da je DPS svjesna da Cetinje ni danas nema autobusku stanicu, lokalnu televiziju i žičaru, a da ima Njegoševu ulicu i Dvorski trg u koje je uloženo više od dva miliona eura, a već im je potrebna nova rekonstrukcija.

"Ko će, uvažena "gospodo bez sujete", zbog toga da odgovara? Ko će da odgovara zbog uništene Zone sporta i više od dva miliona eura utrošenih u novi, nepotrebni, ulazak u grad, čiji je cilj zadovoljenje investitora kome je ucrtan hipermarket na mjestu gdje su trebali biti sportski tereni. Cetinje, nažalost, "gospodo bez sujete" danas ima 81 zaposlenog građanina manje nego na kraju 2013. godine, ima tri puta manje đaka prvaka, nego 2000. godine, dužno je više od 20 miliona eura, ima ponor od kojeg ne može da se živi, a restrikcije vode su i dalje prisutne u ljetnjim mjesecima. O tome kako izgleda deponija na Zagrablju je suvišno trošiti riječi. Eto tako izgleda Cetinje, ali ga vi, "gospodo bez sujete" vjerovatno vidite drugačijim očima", kazali su iz SDP.

Iz SDP poručuju DPS da treba da znaju da su prethodnu vlast činila svega tri čovjeka iz SDP, a da su ključne pozicije pokrivali predstavnici DPS.

"Da li je to kritika njima ili mislite da su naša tri predstavnika vodila grad? Jasno je i da na ovaj način nastavljate negativan odnos prema vašim partijskim kolegama koji su vodili Cetinje u tom periodu, u nemogućnosti da saopštite niti jedan argument o astronomskim dugovima o kojima pričate. Upravo je suprotno, astronomske dugove ostavljate vi, i oni su sada tri puta veći nego ranije, a upravo su naši predstavnici inicirali i razvijali projekte kojima se sada hvalite, kao što su Vatrogasni dom i izgradnja nove kanalizacione mreže i postrojenja za tretman otpadnih voda. Upravo ovim projektima koordinirali su naši predstavnici, kao i brojnim drugim projektima pozitivno realizovanim u tom vremenu", ističe se u saopštenju.

SDP takođe poručuje DPS da pokuša da konačno sabere svoje dugove, jer kako tvrde zvanični podaci konstantno demantuju DPS i jasno pokazuju da je dug Cetinja prešao 20 miliona eura.

"Nadamo se da u ovu cifru ulaze i astronomske akontacije, astronomski troškovi za gorivo, putovanja, ali i brojna radna mjesta za rodbinu, kumove i prijatelje. A o promjenama politike, ideja i partija je sa vama suvisno trošiti riječi, jer ste ih vi od 1990. godine do danas promijenili toliko da se često ne možete snaći, putujući od odbrane srpskih interesa u okolini Dubrovnika, mržnje prema šahovnici, do šampiona evroatlanskih integracija. Ako je i od „gospode bez sujete“, mnogo je", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: