SDP: Vlast na Cetinju bazirana na virtuelnoj čokoladi i fabrikama kojih nema

“Cetinje danas ima 81 zaposlenog građanina manje nego na kraju 2013. godine, Cetinje danas nema autobusku stanicu, nema žičaru..."
59 pregleda 74 komentar(a)
DPS Cetinje, Aleksandar Bogdanović, Foto: Vesko Belojević
DPS Cetinje, Aleksandar Bogdanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.03.2015. 10:24h

Vlast na Cetinju bazirana je na nerealnim obećanjima, na virtuelnoj čokoladi, fabrikama kojih nema i izmišljenim radnim mjestima, saopšteno je iz Opštinskog odbora SDP-a.

“Vjerujemo, uvaženi sugrađani, da ste danas svjesni ogromne greške kojom je lokalnom DPS-u data vlast u novembru 2013. godine,” navodi se u saopštenju.

“Cetinje danas ima 81 zaposlenog građanina manje nego na kraju 2013. godine, Cetinje danas nema autobusku stanicu, nema žičaru, nema objekta za smještaj Filermose, nema niti jednog zaposlenog radnika koji ide na posao u Gornjem Obodu, nema MACCOC, nema fabriku čokolade, nema fabriku solarnih panela, nema postrojenje za tretman otpadnih voda, nema fabriku kožne galanterije, nema lokalnu televiziju, nema stadion i što je posebno tužno, što opominje i zabrinjava - nema đaka prvaka ni blizu nivoa od prije desetak i više godina,” navodi se u saopštenju SDP-a, a zatim dodaje:

“I pored velikih najava, predizbornih obećanja u kojima su se utrkivali lokalni prvaci vladajuće partije, svi smo zajedno svjedoci da sve ostaje prazna priča koja se ponavlja. Cetinje danas, nažalost, ima trg kojem treba nova rekonstrukcija i pored potrošenih milion eura, ima značajno oštećenu Njegoševu ulicu koja je koštala milion i trista hiljada eura, ima novu saobraćajnicu urađenu za interes investitora kojem je servirana najljepša parcela u gradu nastala planskim uništavanjem Zone sporta, ima ponor od čijeg mirisa i plavljenja ne mogu da žive građani Donjeg Polja, ima naše sugrađane koji svakodnevno stopiraju da bi otišli na posao u Budvu ili Podgoricu, poreski dug od gotovo devet miliona, dug prema drugim subjektima gotovo 13 miliona, a iznad svega ima nova i nova obećanja čija se realizacija čak i ne nazire”.

DPS je na izborima održanim 16. novembra osvojio 19 mandata, SDP i Pozitivna Crna Gora po pet odbornika, Građanski front osvojio tri mandata, a SNP jedan.

Bonus video: